Är styrofoam bra för vindisolering?

7

En granne försöker sälja mig några av hans kvarvarande styrofoamisolering. Jag måste isolera mitt vind Är styrofoam en bra isolator, eller ska jag använda en annan typ av isolering?

    
uppsättning Jonathan 13.06.2011 14:22

3 svar

9

Den isolering av styrofoam kommer att fungera, men det är inte billigt per R-värde (det ger dig ett bra R-värde per tum). Isolering av ett vindrum betyder vanligtvis att du har mycket utrymme för isolering och du behöver högt R-värde, varför billigare alternativ är mer populära (blåst cellulosa eller blåst glasfiber).

Sagt ett annat sätt, om du har ett par meter utrymme på din vind, kan du bara fylla allt med lös isolering och få R-45 (eller vad du behöver). Men om du har ett mindre utrymme, säg att det är ett färdigt rum och det enda utrymme för isolering ligger mellan 2x6 eller 2x8s takbalkar, du kanske vill betala extra för att få ett högre R-värde i det begränsade utrymmet.

    
svaret ges 13.06.2011 16:18
6

Det finns två typer av polystyren (Styrofoam) -isolering: expanderad och extruderad. Den extruderade typen förhindrar rörelse av fukt medan den expanderade typen låter vatten passera. Den extruderade typen har bättre isolerande egenskaper (R-5 / tum) mot expanderad (R-4 / tum). Båda dessa kommer att ge dig mer isolerande förmåga per tum än en batt eller lös fyllning. Men de är sannolikt dyrare per "R" än lös isolering, och kommer att bli svårare att installera (eftersom du måste täta sina kanter till antingen dina spärrar / dubbar eller till varandra.

Du måste vara mycket försiktig med hur du konstruerar ett ångspärr i dina väggar / vind. Du bör bara ha en ångspärr i väggen så att vatten inte kan fångas, vilket gör att mögel växer.

Det finns två olika sätt att isolera vindar: ventilerade och oventilerade. För ventilation, se till att luften kan röra sig mellan dina eves och åsen eller gavlarna på ditt tak. Du lägger sedan isolering på våningen på vinden. För de flesta av USA, vill du frivilligt sätta ner ett ångspärr (t.ex. plast, kraftpapper eller extruderad polystyren) mellan takbalkarna och lägg sedan mycket ånggenomsläpplig isolering överst.

För ett oventilerat tak är det mycket mer komplicerat. Du installerar först en mycket stor mängd icke-permeabel skumisolering, det är taket (ovanför huvudet, i område 5, R-20 för isolering för att förhindra kondensering), täta det med sprayskum och sätt sedan fast en tändspärr så som stenull eller gips under skummet. Sedan lägger du till tillräckligt med ånggenomsläpplig isolering för att uppnå det totala R-värdet till önskad mängd. På detta sätt behöver du inte ge någon ventilation för den vinden och dess temperatur kommer att ligga runt samma temperatur i ditt bostadsutrymme.

Sammanfattningsvis har skumplattor ett "bra" R-värde per tum men ett "dåligt" R-värde per dollar och med skumisolering är det knepigt att installera det på så sätt att det inte kommer att orsaka fuktproblem eller få din bältros att värma upp och misslyckas.

Denna korrigeringssida innehåller en tabell med rekommenderade värden för isolering .

    
svaret ges 27.09.2012 02:36
5

Jag skulle välja en annan typ av isolering. Den styrofoamisolering som Home Depot bär är endast klassad för R-5 per tum. Det betyder att även en 2 "tjock bit ger dig bara R-10 för $ 0.96 / sq ft. Jag isolerade bara min vind i helgen med injicerad cellulosaisolering och uppnåddes mellan R-30 till R-45 för ca $ 0,42 / sq. Ft . (Obs! Jag använde 20 påsar, vilket är det minsta köpet för en gratis 24 timmars fläktuthyrning på både HD och Lowes.)

Varnas dock, det är den mest roliga sak jag någonsin har gjort. Var noga med att bära andningsskydd med lämpliga filter. Skimp inte och använd en billig engångsstoftmaske. Vid en tidpunkt var det så dammigt på vinden att jag inte kunde se mer än 10 fot framför mig.

Du kan också gå med inblåst glasfiberisolering , vilket är mindre dammigt, men dyrare.

Eller, som @B Mitch påpekar, kan du gå med R-30 glasfiberbattar för $ 0.83 / sq. ft.

    
svaret ges 13.06.2011 15:54