Open Limit Switch på Trane Furnace: Hur fixar du?

0

Min 8-åriga Trane Model Tuh2d120a9v5va-ugnen ger inte ut värme. Tjänsten människor är upptagna på grund av de senaste stormen. Genom det lilla glasfönstret ser jag röda och gröna blinkande ljus. Rödet blinkar 4 gånger, grönt 3 gånger, och dessa överlappar varandra. Panelen inuti säger att 4 blinkande röda betyder en öppen gränskontakt.

Vart går jag härifrån?

Uppdatering: A 1 "platt kondensator i fläktkontrollmodulen var stekt svart och knäckt. En ny modul och $ 1000 senare och värmen fungerar igen. Kanske orsakade kraftvariationerna på grund av stormen några spikar som stekte modulen. Jag kan lägga ett överspänningsskydd på linjen till HVAC.

    
uppsättning Yehuda_NYC 08.03.2018 17:37

2 svar

2

Högtidsgränsväxlarna har vanligtvis en manuell återställningsknapp som måste tryckas för att återställas. Jag skulle försöka återställa det kan ha varit en fluke som det trippade, om den återställda dosenturen igen är det förmodligen bra. Om det går igen, vill du kontrollera att avgaserna är klara och fläkten spinner fritt (vissa behöver olja i varje ände för att smörja lagren). Lågt luftflöde på ett effektivt system kan överhettas. >     

svaret ges 08.03.2018 18:18
0

Det finns 2 luftflöden i en ugn och du måste se till att de båda är klara. Den första är luftflödet in-house, kallluftåtergången leder luften till ugnen och fläkten blåser ut genom ventilationsöppningarna. Detta är normalt inte det luftflöde som lamporna indikerar blockeras. Det andra luftflödet är luften som kommer in i eldslåda / förbränningskammaren, vilket ger syre till brännaren och sedan avgasutblåsningen. Detta är luftflödet som fellamporna talar om. När du får 4 blinkande lampor och förbränningskammaren slocknar automatiskt kan det vara så enkelt att tupplurar byggar ett bo på insugningsröret under sommaren. På hösten när ugnen tänds suger boet i ett kvarter luften från att komma till förbränningskammaren. Typiskt kan detta rör försiktigt men ordentligt lyfts rakt upp från ugnen. Det är typiskt caulking runt det för att säkra det och du kommer att bryta caulk när du lyfter upp det, det skadar inte ugnen. Men se till att det inte skadar ditt tak. Det mesta av tiden är det kopplat till en flexibel avgasrör på din vind, men sällan går det verkligen genom ditt tak och du kan behöva caulka ditt tak efter denna procedur, så kolla på vinden innan du gör det.

När du har levt röret, få alla pärlorna ut (det kommer att finnas flera) och lägg sedan tillbaka det igen. 9 gånger av tio fixar problemet problemet. GLTA!

    
svaret ges 22.04.2018 18:11