Är ett tomt "Kopperkärl" tillåtet i bagage på indiska inrikesflyg?

17

Vi har (fyra medlemmar) planerade resor till Varanasi (Coimbatore - Hyderabad - Varanasi av SpiceJet) för att få Ganga-vattnet till en andlig funktion i min hemstad.

Vi måste bära tomma "Kopparfartyg" för att få Ganga-vattnet under resan. Detaljer om fartyget är längd: 5 ", bredd: 5", höjd: 6 "och vikt är 500 gram. Prov koppar kärl:

Påinrikesflygkommerdeatttillåta"Kopparfartyg" i bagaget?

    
uppsättning Arulkumar 06.02.2017 12:05

2 svar

22

Vi har kallat Spice Jet kundvård och de har bekräftat att de bara kan ta kopparkärlkrukorna under kategorin Kitchen Ware i bagaget, inte på kabinbagage.

    
svaret ges 06.02.2017 16:29
10

Förutom internationella standarder för förbjudna föremål kan flygbolag lägga till andra föremål som de inte (officiellt) tillåter tas ombord. Så varje flygbolag kan ha olika regler, men de är nästan nästan identiska och de viktigaste skillnaderna är i vad de tar ut extra för eller i de artiklar som de kommer att vägra att betala ersättning för vid skada.

En kopparpanna utesluts inte av internationella standarder som omfattar skjutvapen, andra vapen eller föremål som kan användas som vapen, brandfarliga material och liknande och inget flygbolag är minst sannolikt att göra invändningar, vare sig som bagage eller , med tanke på den lilla storleken, som kabinbagage.

Du verkar vara medveten om att vätskor i någon betydande mängd sannolikt inte kommer att tillåtas ombord, så jag gissar att du har gjort eller kommer att göra separata (icke-luft) arrangemang för varje returresa med fyllda behållare.

    
svaret ges 06.02.2017 12:43