Begagnade tågbiljetter - Frankrike / Thalys

9

En bloke som ofta reser i Bryssel-Paris med Thalys sa till mig att det finns en begagnad marknad.

Jag kan inte hitta något sådant? Någon idé? Skulle det vara en fransk sak eller en Thalys sak?

Jag åker från Bryssel till södra Frankrike. (Jag tycker att det borde finnas några avbokningar efter de senaste händelserna).

    
uppsättning Olav 24.03.2016 09:04

4 svar

8

En snabb google visas länk . Söker efter Bryssel-Paris ger en prisjämförelse, inklusive tåg, buss, flyg och bildelning. Tågalternativet inkluderar biljetter som säljs privat av andra användare ("billets d'occasion"), ibland till ganska attraktiva priser.

    
svaret ges 24.03.2016 10:27
6

Ett varningstecken: Även om vanliga tågbiljetter i Frankrike inte är nominativa, kan vissa ha ett namn på dem (och kräva att ett ID presenteras ombord) eller bara vara giltigt för specifika grupper av personer (elever, äldre , innehavare av specifika rabattkort etc). Du kommer vara i trubbel om du reser med en sådan biljett.

Biljettmarknaderna är relativt säkra (de tillåter inte att sådana biljetter handlas), men dubbelkontroll kommer aldrig att skada, eftersom insikten om att din biljett är ogiltig är mycket billigare innan du faktiskt går ombord på tåget. Naturligtvis bör extra försiktighet vidtas när du köper biljetter från individer.

Observera också att de flesta begagnade biljetterna inte är återbetalningsbara, så du kommer att vara förlorad om du är sen eller dina resplaner ändras.

    
svaret ges 24.03.2016 13:23
5

Trocdetrains är den bästa webbplatsen för begagnade Thalys biljetter. Det är dock bara på franska. Biljetter kan inte säljas för mer än det ursprungliga priset som betalas av säljaren.

Thalys kräver officiellt ett ID med samma namn som på biljetten men i praktiken kontrollerar de aldrig. Vid tåget på tåget kontrollerar de datum och tid på din biljett; Inuti tåget skannar de streckkoden. De kanske, men vanligtvis inte, märker om du reser med en biljett i namn av uppenbarligen det motsatta könet (t.ex. kvinnlig passagerare med en begagnad biljett i ett manligt namn).

    
svaret ges 12.12.2017 02:52
2

Det finns faktiskt en handfull av dessa webbplatser där folk kan sälja sina återbetalningsbara biljetter: TrocDesTrains, KelBillet, ZePass, PasseTonBillet och LeGuichet. Om du är äventyrlig kan du försöka kontakta personer på LeBonCoin (den franska versionen av CraigsList) eller kanske till och med eBay. När jag behövde en billig biljett bråttom brukade jag spendera mina dagar på sidorna på dessa webbplatser (vissa biljetter säljs fort) men nu kontrollerar jag dem via en annan bra webbplats som heter LeBonTrain på länk som sammanställer alla dessa biljetter på plats. Ganska användbart. Men du måste fortfarande kontakta säljarna individuellt och eventuellt möta dem ansikte mot ansikte. Lycka till i alla fall!

    
svaret ges 09.02.2019 06:29