Om kameleonkretsen på TARDIS var fixad, vad skulle det hända att samtal gjordes på den externa telefonen?

6

TARDIS har fastnat som en polisanropslåda för nästan hela showens historia på grund av en trasig kameleont krets . I den här formen har den en polis telefon på utsidan, som elfte och tolfte läkare har fått samtal från.

Om kameleonkretsen fixades och TARDIS bytte till en annan form (säg ett träd eller ett skåp), vad skulle det hända att samtal gjordes till denna externa telefon?

    
uppsättning Thunderforge 08.01.2017 05:17

2 svar

3

De verkar vanligtvis fixa dessa saker med lata bortkastade linjer, men i det här fallet tycktes de faktiskt svara på det med en ganska smart linje!

I "Doktorns tid", nära början börjar den yttre telefonen ringa, och när han kommer att svara på det, säger han till Handtag

"Oh, no. And remind me, I've got to patch the telephone back through the console unit. This is getting ridiculous."

För mig säger detta att i sitt ursprungliga tillstånd, och hela vägen upp till nionde och tionde läkarnas punkt, var telefonen bara en del av förklädnaden. Och då, på en eller annan gång, bestämde doktorn att det kan vara användbart att göra det funktionellt, eller TARDIS-typen gjorde det själv.

    
svaret ges 21.07.2018 10:56
7

Jag tror att samtalen skulle bli dirigerad till ett interna kommunikationssystem istället. Den här yttre telefonen är en del av TARDIS förklädnad, trots allt, så kan alla funktioner som den kan ha logiskt ges av TARDIS huvuddatorsystem.

Den externa telefonens faktiska funktionalitet är något av en gåta inom showen, som denna artikel skisserar. Den nionde Läkaren sa att det var en dummy som inte fungerade, men den elfte och tolfte läkare har båda använt det, som du noterade. Antingen är dess funktionalitet intermittent, eller den kan kopplas bort. Eller dummy-telefonen ersattes med en riktig på en viss tidpunkt, tydligen utanför skärmen.

Den nionde läkaren använde också en telefon inuti TARDIS för att ringa Rose, men som visar att den externa telefonen faktiskt inte behövs. Om det inte fanns där på grund av TARDIS-föränderliga förklädnader, kunde samtal fortfarande göras - och förmodligen mottaget - inifrån ( "Du tror att jag kan resa genom rymden och tiden och jag har ingen telefon?" )

    
svaret ges 08.01.2017 05:51