Skärning och slipning / buffing galvaniserat stål

0

Jag har 3/4 "galvaniserade stålstänger (ihåliga) som jag köpte från Lowes. Jag letar efter ett verktyg som kommer att klippa genom dem och sanda / polera klippytorna jämn så att Det finns inga metallbursar eller sladdar, jag behöver det vara helt bur / sliverfri vid det att slipningen är klar.

Min första tanke var att det med hjälp av en sawzall med ett metallskärblad lätt skulle kunna göra skärningen, men då skulle jag förmodligen behöva använda en handfil för att sänka den och att känns som det skulle ta lång tid att göra det rätt.

Så nu lutar jag mot inköp / hyra en vinkelslipmaskin, och jag hoppas att de kommer med olika skivor / huvuden för att göra de två uppgifterna jag behöver göra: (1) för skärning av stålet och (2) en annan en för slipning / böjning av metallen jämn. Ett verktyg för att göra båda jobb och jag har det för framtida projekt på vägen också.

Så jag frågar: är denna vinkelslipningslösning möjlig? Om inte, varför och ännu viktigare, vad är det ?! Och i så fall, vilka typer av diskar / huvuden skulle jag behöva göra båda jobben? FYI Jag tänker på denna Dewalt kvarn om inte någon här har stora invändningar!

Tack på förhand!

    
uppsättning hotmeatballsoup 25.06.2018 05:13

2 svar

3

Jag skulle använda en 4-1 / 2 "- 5" vinkelkvarn, jag har dewalt, bosh, Makita och till och med en hamnfrakt. Jag använder de mycket tunna metallskärskivorna fritt från skärplåt hela tiden efter att ha klippt ett pass gjort vid 90. En snabb 45 tar bort de skarpa kanterna, om jag vill polera eller buffa jag använder slipskivor om jag vill ta av rost Jag kommer att använda en koppkopp, i alla fall är det en bra idé att bära ögonskydd, en ansiktssköld är ännu bättre med ett bra par läderhandskar både för att skydda mot heta gnistor från skäret men också från metallen blir det också varmt. Om du går med en kvarn kan den också användas för murbruk bara byta diskar. Jag har nog mer vinkelslipmaskiner än något annat kraftverktyg eftersom de är så många användningsområden för dem.

    
svaret ges 25.06.2018 06:55
0

Dremel moto-verktyg. Skärning kommer att vara långsam men avbrott blir lätt.

I metallbutiken skulle jag använda en bandsåg för att klippa, och ett bänkskivhjul att deburrera.

Vinkelslipmaskinen är bra för avverkning, men vinkelslipmaskiner är slipmaskiner, inte sågar. De är inte gjorda för att göra stupklipp, om du arbetar på kanten av skivan eller på båda sidor av skivan, gör du fel och det kommer snabbt att misslyckas.

Jag är också fast övertygad om att ingen ska använda elverktyg för ett jobb tills de har behärskat jobbet med handverktyg. När du har Popeye armar från en hacksåg, titta på en Sawzall. Det beror på att hacksåg har taktil feedback. När du skär sämre vet du det. När du galar vet du det. När bladet binder, vet du det. Det tvingar dig att lära dig rätt teknik. En Sawzall-apa går till stan utan att ha någon erfarenhet av dessa saker eller vilken effektiv skärning känns som ... och så gör ett hackjobb om han inte bryter kniven.

Det är som killen som släpps loss på en CNC-maskin men har aldrig känt hur en kvarn binder upp och klagar när du arbetar med att härda materialet på grund av felmatning / hastighet. Aldrig gjort ett utarbetat komplicerat snitt, peeling off marker som är 2 meter lång, slutade och hittade lite coolt eftersom du fick det rätt. Det är bearbetning. CNCboi kommer aldrig att veta.

Om du hade satt till jobbet med handverktyg omedelbart istället för att analysera, diskutera och shoppa, skulle du göra det nu. Så om din anledning till den längre vägen är att lära sig, lär du dig mer än en dimension. Lärande genvägar är inte lärande.

    
svaret ges 26.06.2018 09:13