Hvad rekommenderas metod för att fixa nedsänkt garage golvplatta?

1

Jag har ett fast bilgarage där golvplattan verkar ha sjunkit i ett hörn av ungefär en och en halv och varierar mindre belopp i andra områden. Plattorna fortsätter bakom garaget i vår trapphus (huset på en kulle och de viktigaste levande är en nivå ovanför garaget).

Vi vill fixa plattan i trapphuset och föredrar att fixa i garaget också. Vi har hittills fått ett citat för "slabjacking" med polymerskum för cirka $ 1500. Andra alternativ är att använda en specialbindande toppbeläggningscementblandning för att jämföra ut plattan samtidigt som du injicerar en del av blandningen i sprickorna runt kanterna. Den cementblandningen är inte billig ($ 15 för en 40lb väska) men på grund av den tjocklek som behövs föreställer jag mig inte att det skulle kräva att många väskor.

FYI, vi flyttade in i huset ungefär ett och ett halvt år sedan och har inte märkt någon sjunkande. Huset är 50+ år gammalt så att sjunken kan ha hänt gradvis.

    
uppsättning 0pt1m1z3 10.02.2015 16:20

1 svar

1

Jag antar att plattan är på bottenvåningen. Om så, och sedan är det mycket billigare och lättare att göra en ny än att fixa den gamla plattan. För det första bör du krossa den gamla och sedan kontrollera grunden under plattan. Om det inte är kvalitet (väl komprimerad) ska du hälla lite Breakstone, grus och komprimera den så mycket som möjligt. Då kan du arbeta på en platta. Det ska vara minst 15 cm tjockt (runt 6 tum om du är i USA) och se till att du använder förstärkning. du kan använda antingen barer eller nät. I det här skedet måste du fatta beslut om du vill göra en platta "flytande", vilket betyder att den är skild från väggarna, eller du bör placera några stålstänger från väggarnas fundament till plattan. På så sätt skulle de vara anslutna, fungera som en mångfärgad struktur. Men om du inte har problem med underjordiskt vatten eller något som kan orsaka negativt tryck kanske du kan gå med "flytande" plattan; i så fall borde du använda något för att skilda skivor från väggarna medan du gjuter betong, något som mycket tunt styvfoder på väggarna.

    
svaret ges 10.02.2015 18:25