Kan du prata med magiska djur?

6

Mål:
Vårt druid vill prata med en (inte så aggressiv) uggla. Men detta verkar hårdare än väntat.

 • Tala med djur: endast för djurtyp.
 • Vild form: Endast för djur, växt eller elementartyp.
 • Tungor: "Tungor gör det inte möjligt för ämnet att prata med varelser som inte talar.". Owlbears har inget listat språk (int 2).
 • Wild Empathy: det här kan göra det vänligt, men vi kan fortfarande inte förstå det.
 • Finns det ett (enkelt) sätt att kommunicera med en uggla? 3.5 Om möjligt är inspiration från andra källor tillåtna som svar.

      
  uppsättning Me_Maikey 11.10.2016 13:25

  2 svar

  3

  Det är möjligt att en generös DM skulle tillåta 8-nivå druidspell prata med någonting [div] ( Masters of the Wild 94) för att underlätta kommunikationen med magiska djur som besitter Intelligenspoäng på 1 eller 2, beskrivningen som säger stavningen "enabl [es] du att kommunicera med någon levande varelse, inklusive ointelligenta", men stavningseffekten säger också att det bara duplicerar effekterna av stavningarna talar med djur , prata med växter och tungor , och den här listan med stavar - som du redan vet - innehåller inte tekniskt förmågan att kommunicera med magiska djur Intelligenspoäng på 1 eller 2.

  På samma sätt kan en generös DM tillåta stavningen tungor - inte normalt en 3.5 druid spell -för att bli kastad på den magiska djuret, så att det magiska djuret kan prata under hela tiden! Trots det uppenbara problemet med att komma nära nog att röra det magiska odjuret framgångsrikt och att det magiska odjuret tillåter ett sparande kasta mot en stavning det (förmodligen?) Inte kan identifiera, verkar spelet inte ha förväntat den här typen av fientlig användning av stavningen tungor mot ett varelse som saknar språk och, när den används på så sätt, kan DM rimligen regera att en drabbad varelse fortfarande kan talar inte.

  Således, kort från den extraordinära förmågan tunga av solen och månen som oftast ägs av en hög nivå monk , en nivå 6-tecken med en konstitutionens poäng på 13 kan ta feats Shape Soulmeld ( beast tamer's circlet ( Magic of Incarnum em> 60)) ( MoI 40) och Öppna lägsta chakra (krona) ( MoI 39-40) och bind circlet till kronan chakra.

  Därefter kan bäraren använda en effekt som stavningen under en runda där bäraren har väsentliga investeringar i soulmeld (som sannolikt kräver en tredje prestation) speak with animals ( PH 281) förutom att bäraren också kan prata med magiska djur som har Intelligence-poäng på 1 eller 2.

      
  svaret ges 11.10.2016 14:41
  1

  Som du har tillåtit andra källor har jag inspiration från Pathfinder:

  • Dela språk stavning: du ger målvaran ett språk du förstår. Nivå 2 stavning
  • Truespeak stavning: varje varelse förstår vad du vill kommunicera (envägs) ~ 5 nivå stavning
  • Många Celestials i PF har talangsförmågan och några av dem kan kallas genom att kalla monster. Till exempel Lantern Archon med SM3. Denna kille kan brukade översätta (men bara för en kort tid)
  svaret ges 11.10.2016 13:56