Installing Basement Subfloor över 30 år gammal Vinyl

1

Jag ska installera en undergolv i källaren. Jag har 2 rum som hade vinyl rutor limmade ner - ett badrum och tvättstuga. Kan jag lägga ner rigid XPS-isolering och plywood direkt över vinylen och inte behöva oroa dig för vinylen och lägga till lite lutning i dörren? Det är verkligen, väldigt tunt. Jag tror inte, men jag vill försäkra mig.

mj

    
uppsättning mj_ 03.11.2015 18:39

2 svar

1

Vinyl är ett material som tar årtusenden att försämras. Det är vattentätt och är fjädrande nog att promenera på bekvämt. Det skulle vara klokt att lämna vinylen och bygga direkt ovanpå den. När man installerar ett golv i en betongkällare installeras vanligtvis en ång / fuktbarriär för att hålla materialet ovanför det torra. Kan du förtydliga varför vinyl skulle lägga till lutningen (på golvet?)? Är du bekymrad över att golvet höjs nog för att störa dörrbotten? Om så är fallet är det relativt enkelt att trimma dörrbotten.

    
svaret ges 03.11.2015 22:11
0

Din undergolv kommer att spänna över det lilla gapet utan problem. Om du är verkligen orolig, applicera en liten mängd bygglim eller jämnförening i vinylns kant för att avta övergången och lägg isoleringspanelen i det medan det fortfarande är smidigt.

    
svaret ges 04.12.2015 16:48