Wayne Dalton Garage

0

Så jag nyligen hade en garageport "professionell" kom ut till mitt hus och tittade på mitt garage. Jag trodde ursprungligen att jag hade ett motorproblem eftersom det bara skulle lyfta dörren sporadiskt. Efter att ha utfört en 25-poängs inspektion trodde han att han hittade problemet, vilket var vårsystemet från min Wayne Dalton Garage (torquemaster). Han berättade för mig hur hemskt ett system de är och de fixar inte dem på grund av att de bara ersätter hela systemet och skulle kosta mig $ 700 eller mer. Så nu är jag kvar och försöker lista ut vad jag behöver, torquemaster fjädrar, konsolmontering, båda eller om jag behöver något helt annat. Jag behöver lite erfarenhet av Wayne Dalton erfarenhet.

    
uppsättning J. Monte 17.11.2016 06:23

2 svar

3

Varje dörr ska öppnas enkelt för hand. Det är en vanlig missuppfattning att garageportar är tunga och behöver motordrifter för att lyfta dem. Nej. Du behöver inte lyfta dörren alls. De har en fjädermekanism som helt balanserar dörrens vikt och det enda motståndet är rullar, gångjärn och packningar. (Jag gjorde lite rehab på några grova gamla 12x16 "industridörrar, kom ihåg att dessa dörrar antagligen väger 300 pund, och alla öppnar nu enkelt.)

När du arbetar en dörr för hand känner du mekanismens arbete. Om det börjar motstå eller binda känner du det och kommer sannolikt att fixa det innan det blir så illa.

Så, motorstationer är bara en bekvämlighet . Men det är en otrevlig bieffekt: du känner inte dörren, och öppnaren säger inte dig - det tvingar dörren ändå, vilket är värst att göra till en skadad dörr. Det blir mindre skada i allvarligare skada, tills dörren misslyckas helt.

Så enkelt är svaret: Koppla loss motordriften och kör dörren manuellt. Det ska fungera relativt enkelt. Om det inte gör det - reparera dörren. Det finns gott om DIY information där ute. Var bara försiktig med vårmekanismen, den innehåller mycket energi och kan skada dig.

Jag misstänker försäljarens rap om "25 poäng inspektion, slutsats behöver ny dörr, och med enastående tillfällighet är det vad jag får betalt provision på". De Torquemaster fjädrarna kan erhållas ... och om jag minns har de en ganska fin lindningsmekanism som löser den skrämmaste delen av arbetet med garageportar.

    
svaret ges 19.11.2016 23:13
-1

Anslutningen mellan motorn och skruven har skiljts. Du måste fixa det och allt kommer att bli bra.

    
svaret ges 31.01.2018 00:18