Trägolv och tung rullstol

1

Vi har ett kraftfullt stolt hus byggt på våren. Eftersom mattan måste limmas på undergolvet för att förhindra stötar och rynkor föredrar vi trägolv. (Vi gillar dem bättre ändå.) Vi har funderat på bambu golv. Hur bra håller den upp? Kan det slipas och refinished? Cirka hur länge ska det vara under dessa förhållanden?

Strömstolen används både inifrån och ut, så det tar upp stenar, smuts etc. En annan fråga: Finns det en matting som kan användas för att ta bort några av de yttre skräpen från hjulen?

    
uppsättning Esauer 05.02.2016 01:01

2 svar

1

Bara att hantera mattfrågan, skulle jag anta att regelbunden mattning skulle vara ok, du behöver bara mycket av det. Om du antar att du kommer att ha en, skulle jag hålla utrammen ren, då ha en välkomstmattad av kommersiell kvalitet utanför dörren och ytterligare två inuti. (Precis som 3'x5 "eller så. Dina mål är att hjulen måste göra minst 1 fullständig revolution innan de lämnar mattorna.)

Det kan också vara klokt (beroende på ditt hus) att ha ett annat golv för området runt dörren, utformat för högre slitage.

    
svaret ges 05.02.2016 01:18
0

Bambu är ett bra val. Det måste emellertid vara en mycket större (1 till 2 tum) krympning och amp; utvidga omkretsavståndet & efterföljande baseboard skoformning. Det rör sig ganska mycket.

Om det finns någon ramp, till och med bara en tröskel, då skulle det bästa valet vara att gå till en gitteryta snarare än de fasta eller planka alternativen. Debris kommer sedan att hanteras utanför.

Om inte, är nedanstående matta i Hemförbättringsbutikerna (Home Depots hemsida i det här fallet) och Cast Aluminium. Dyra & liten, men 2 eller 3 kan svetsas eller hängs ihop för att fånga & hålla skräp. Eller, naturligtvis, någon Open Grid-typ av matt, men många av dem är mjukt gummi & kan vara svårt att korsa.

    
svaret ges 27.03.2016 03:18