Har omkopplaren från Ford till Nissan en universell anledning?

4

Under de första säsongerna av Fringe ser vi alla Fringe Division Drive Fords. Serien sponsrades av Ford Motor Company vid den tiden, som noterades i avslutande krediter.

När

Peter was removed from the timeline at the start of season 4,

vi ser dem köra Nissans - eller så märkte jag i S4E4 "Ämne 9". Och det var faktiskt ett meddelande som erkände Nissans sponsring.

Finns det en in-universförklaring till det, eller bytte de bara sponsorer?

The other changes caused by Peter's disappearance are very small and only related to the people he would otherwise have interacted with.

Så varför kör de nu Nissans istället för Ford? Finns det en förklaring till universum?

    
uppsättning SQB 10.01.2015 20:18

1 svar

3

Det tas aldrig upp i universum; inte denna fråga specifikt, och inte bredden av skillnader mellan de två tidslinjerna i allmänhet.

Petrus försvinnande hade dock en större inverkan på tidslinjen som den först verkar. Det mest uppenbara exemplet på detta är att ett par händelser som vi såg hända under säsong 1 händer igen efter hans återkomst senare i säsong 4. Dessa händelser hände ursprungligen nästan omedelbart efter att Walter och Peter gick med i Fringe-laget i den ursprungliga tidslinjen. Men i den nya tidslinjen hade det klart varit år sedan Olivia slog Walter ut ur mentalsjukhuset. Händelser som skapelsen på flygplanet från den första säsongen, eller hela David Robert Jones-historien, hade ingenting att göra med Peter när de började, men spelade ändå annorlunda i de två tidslinjerna.

Eftersom Walter själv var ansvarig för så mycket av "fringe science" som fringe laget slutar undersöka, är det troligt att bristen på Peter i hans tidiga liv kan ha resulterat i små förändringar som kröp utåt. Några orsaker - de mest uppenbara budget- och / eller administrativa förändringarna - kan påverka beslutet av vilka fordon som ska köpas och eftersom det skulle vara en helt obetydlig detalj för de flesta fältagenterna är det inte förvånande att ingen tog det med upp.

    
svaret ges 14.02.2015 19:46