Does Medicinsk expert behöver fortfarande användning av ett medicinsk kit?

12

Betydelsen Medical Expert säger (delvis)

You can use the Medicine skill in conjunction with a medpatch or sprayflesh to treat deadly wounds as a full action.

Behandlingen av dödliga sår använder medicinsk skicklighet säger

You can use Medicine to restore Hit Points to a living, wounded creature. This takes 1 minute, and the DC is based on the medical equipment used.

De grundläggande och avancerade medikaterna anger både uttryckligt möjligheten att använda dem för att behandla dödliga sår och listar en likström på 20 respektive 25. En Medpatch kan normalt inte behandla dödliga sår, och så anges inte en likström. Sprayflesh tillåter behandling av dödliga sår en extra tid om dagen, och listar DC25 för det.

Kan en Medpatch ensam, utan ett medicinsk kit, användas för att behandla dödliga sår av en karaktär med Medical Expert-prestationen? Om så är fallet, vad är DC? Vad sägs om Sprayflesh?

    
uppsättning YogoZuno 26.09.2017 01:22

2 svar

5

Ja, det kräver en medkit (eller medlab)

Här är vad Medical Expert säger:

Benefit: You can use the Medicine skill in conjunction with a medpatch or sprayflesh to treat deadly wounds as a full action.

Vad det här gör är att du kan göra en åtgärd från Treat Deadly Wounds som en < stark> fullrundsåtgärd istället för att ta 10 rundor (1 minut), som det normalt skulle. medpatch eller sprayflesh används inte här för sitt ursprungliga syfte, de accelererar processen istället. Anledningen till detta är inte att Medicinsk skicklighet kräver en medkit, men att den kräver ett verktyg som låter dig behandla dödliga sår , som varken medpatch eller sprayflesh gör.

Det korrekta verktyget krävs fortfarande och du använder fortfarande verktygets DC för denna kontroll. Exempel: För en Basic Medkit (DC 25), och för en Advanced Medkit (DC 20). Medan både Medical Lab och Medical Bay fungerar som Advanced Medkit och därmed har samma DC.

Observera att den ursprungliga effekten av medpatch / sprayflesh inte fungerar när du använder objektet för att förbättra tiden, vilket innebär att du inte får +10 till medicinskontroller från en medpatch. Om du har tid för det är det bättre att använda medpatchen för att få +10-bonusen och ta en minut med en medkit.

When used in this way, the medpatch or sprayflesh does not perform any of its normal functions.

Men det betyder inte att du inte kan använda en extra medpatch för att få den +10 bonusen på din medicinkontroll, med hjälp av två medpatcher om det är fallet. Eller använd en sprayflesh för att få fördelarna med Medical Expert och en medpatch för att få +10 på checken.

Genom featten kan du också göra en långsiktig omsorg åtgärd (även från medicinen) helt enkelt med en medkit (istället för ett medicinsk labb eller medicinskt fack ), helt enkelt genom att ta en DC 30-check. Här kan du också använda en medpatch för att få den +10 bonusen på checken, eftersom det här är en separat effekt.

En sak att tänka på är att om de sa "med en medkit, medilab eller medical bay" , så skulle de återfå sig på framtida suplements, de skulle behöva lägga till en anteckning om medicinsk expert varje gång de skriver upp en ny prestation, verktyg eller förmåga som låter dig behandla dödliga sår med Medicinsk skicklighet, som vad som hände med Haste in Pathfinder (varje ny förmåga som fungerar som brådska har för att nämna det stackar inte med brådska). Genom att lämna det tomt ( medicin DC är baserat på verktyget ) är de "futureproofing" reglerna mot det och kan lägga till nya typer av medikit -lika verktyg (som en bacta tank eller healing bots ) utan att vara begränsad till vad som redan är skrivet på kärnregeln.

    
svaret ges 29.09.2017 13:07
2

Kan en Medpatch ensam, utan ett medicinskt kit, användas för att behandla dödliga sår med en karaktär med Medical Expert-prestationen?

Ja, enligt faktabeskrivningen:

You can use the Medicine skill in conjunction with a medpatch or sprayflesh to treat deadly wounds as a full action.

det kan göras. Det här är ett fall av specifika trumpar generellt.

Eftersom Medical Expert-prestationen inte refererar till likström, Medpatch beskrivningen omfattar inte DC eller förmågan att behandla dödliga sår, och Medicin färdighetsbeskrivning kategoriserar DC-enheter baserat på utrustning, vilken DC som helst kommer att utsättas för DM fiat eftersom RAW är tyst (inget på errata sidor från och med).

Cirka DC för användning.

  • Medpatch: DC N / A
  • Sprayflesh: DC 25
  • Grundläggande Medkit: DC 25
  • Avancerad Medkit: DC 20
  • Medical Lab: DC 20

Behandlingsområdet Dödliga sår sträcker sig från DC20 (avancerade medlar / medlabs) till DC25 (allt annat).

Detta lägger en Medpatch i high end eller DC25 för att behandla dödliga sår. Med tanke på att de två separata föremålen (Sprayflesh och Medpatch) täcker hela spridningen av medicinskunskapen och uttryckligen utropas av prestationen, är det meningsfullt att de två delar en likström vid användning under de speciella omständigheter som skisseras.

Vad sägs om Sprayflesh?

If you succeed at a DC 25 Medicine check, the next time such a creature rests for 10 minutes and spends a Resolve Point to regain Stamina Points, it can instead gain the benefit of your Medicine check to treat deadly wounds

Som ovan visar har den en DC25-medicinsk kontroll för att behandla dödliga sår, även om det är i rondellväg.

Sedan feat Medical Expert säger:

When used in this way, the medpatch or sprayflesh does not perform any of its normal functions

Då är det troligen avsett att bara vara DC25-medicinsk kontroll när du använder Sprayflesh i samband med Medical Expert-feats för att behandla dödliga sår

    
svaret ges 29.09.2017 07:50