Avlägsna injekteringen från perimeter av räknare och backplatta?

1

De tidigare husägare i mitt hus ombyggde köket och utan att titta för nära kan allt se professionellt ut, men tyvärr är vi kvar och försöker rätta till många av dessa dåliga beslut som de gjorde med ombyggnaden, det var en av dem.

Denna speciella fråga är att injekteringen placerades i hörnen / korsningen där backsplashen (ett glasmosaik backsplash) och väggarna möter laminatbänkskivan (faux-granit stilräknare, matt finish). Och av någon anledning ... sattes det också i sprickan där botten av de övre skåpen möter toppen av bakplattan. Jag vet redan att injektionsblandningen inte blandades ordentligt eftersom vi saknar plåster av grout mellan några av mosaikplattorna (och ibland när vi städar det, dyker några ut, vilket är roligt). Injekteringen i detta område är ganska tjock och kornig.

Jag är oroad över att om jag börjar chippa bort på det så kan jag taga upp de andra närliggande områdena (glasplattor, skåp, vägg, räknare osv.) eller att inte alla injekteringar kommer att kunna rensas bort och det blir fläckigt.

Jag tänkte att kanske, med tanke på min situation, kan det vara tillräckligt att koka överkanten på injektionen (även om jag vet att den inte ser perfekt ut).

Några förslag?

    
uppsättning Jennifer 02.06.2017 15:48

1 svar

2

Använd ett verktyg så här: länk .

Länken innehåller en kort video. Om ytan på ena sidan är trä eller Formica, var försiktig eftersom karbid kommer att klia på den. Typiskt kan borttagning av injekteringsfogar mellan plattor bara slita dolda kanter och det blir täckt av ny injektionsmassa. Du kan sluta behöva röra dig där groutlinjen på skåpet använde en bomullspinne eller en bit kartong som borste. Om Formica slutar med några synliga repor i det grouted området, kan du vanligtvis hitta färgmatchad caulk.

Om caulking är ett alternativ där olika material möts, ta bara bort så mycket injektionsmassa som behövs så att det färdiga jobbet är snyggt. Caulk kan vara ett tunnt skikt över mattan om ytan är ren.

    
svaret ges 02.06.2017 18:40