Does Jack Harkness "behöver" att äta?

7

Vi vet att Jack Harkness inte kan dö. Men behöver han "äta"?

Eller gör något dåligt för honom om han inte äter? Känner han sig hungrig eller svag? Skulle han så småningom dö av svält, att omedelbart uppstå igen, som när han skjuts i huvudet, till exempel?

    
uppsättning Flimzy 12.09.2013 04:30

4 svar

5

Nej, men han måste dö och återvända till livet om han inte gör det.

Från Doctor Who serie 3 avsnitt 10, Utopia (inte Torchwood , men samma tecken och samma universum):

DOCTOR [behind door]: When did you first realise?
JACK: Earth, 1892. Got in a fight in Ellis Island. A man shot me through the heart. Then I woke up. Thought it was kind of strange. But then it never stopped. Fell off a cliff, trampled by horses, World War One, World War Two, poison, starvation, a stray javelin. In the end, I got the message. I'm the man who can never die. And all that time you knew.

Jack verkar vara att lista på sätt som han faktiskt dog och sedan vaknade. Svältet dyker upp på listan, så vi kan anta att när han inte äter tillräckligt länge dör hans kropp och kommer sedan tillbaka till livet, som vi såg det göra ett par gånger i det här avsnittet.

    
svaret ges 12.01.2016 03:30
12

NEJ, han behöver inte äta. Han kan helt enkelt dö och återuppstå.

Men mekanikerna för det staten förklarar inte huruvida han lider, svälter ihjäl över tiden och dör eller om han återvänder till sin tillstånd av temporal nåd, passar och kan svälta ihjäl under en period av trettio dagar, igen.

Vad vi har observerat

 • Jack Harkness kan inte dö. Eller kanske ska vi omdefiniera detta som "han kan inte vara död". Vilket villkor som gör honom död, ogiltigförklaras och han återvänder till livet. Att svälta ihjäl uppfyller säkert. Hans tillstånd beror på en felaktig användning av Temporal Vortex som applicerats av Rose Tyler.

 • Jack har visat sig äta. Han verkar verkligen njuta av det. Trots sin "temporal odödlighet" verkar han behöva leva som en normal människa på alla andra sätt. Han har inte visat sig vara oskadlig för miljöförhållandena, han har visat sig bli trött och blir trött. Så det står förnuftigt att han skulle bli hungrig och potentiellt dö av svält.

 • Det skulle vara säkert att anta att kaptenen Jack Harkness behöver äta för att fortsätta leva. Utan mat kommer han säkert att upphöra, men de mekaniker som beskriver hans "odödlighet" beskrivs i högsta grad otydligt.

Döden är lätt

Vi har sett Jack Harkness dö på ett antal exotiska sätt, men vi har aldrig sett honom svälta ihjäl. Nyfiken. Varför inte? Kan han svälta ihjäl, hur skulle det se ut? Ännu viktigare, hur ser hans uppståndelse ut?

Under en av de mest hemska scenerna är den goda kaptenen inhägnad i betong för att förhindra hans flykt. Det betyder att han förnekas luft, vatten och mat. När han är rädd, verkar han inte vara värre för slitage, fysiskt. Men en sådan fängelse tillät honom inte att svälta ...

 • Vi får aldrig se honom återvända från sin emaciated kropp till hans robusta kraftfulla jag.

 • Men vi har sett honom torterad och köttet avskalad från hans kropp, bara för att se den omvänd och återställas tillbaka till hans snart levande form.

Eftersom mekanikern för hans döende och uppståndelse är oklart:

 • Det är inte känt om han återvänder till en enda plats i tid (försvält)

 • eller om han uppstår i sitt svälta tillstånd bara för att dö igen, eventuellt i minuter.

 • betyder det att han svälter till död igen om några timmar eller kommer han att återvända och återställa till en punkt där han är fysiskt robust och sedan dö under den tid han skulle ha om han började frisk och sedan hittade själv utan mat eller vatten?

 • Förverkliga den mänskliga livslängden utan luftmjölk eller vatten är: 3-5 minuter utan luft, utan vatten skulle han pågå om tre till fem dagar, utan mat kanske tjugo till trettio dagar, förutsatt att vattnet var tillgängligt i tillräcklig mängd .

 • Vår nuvarande erfarenhet säger att han återvänder till livet, UNDAMAGED, vilket indikerar en eventuell återgång till en tidigare temporal stat. Men oavsett hans skick kommer han att återuppstå, svälta eller inte, och fortsätt sannolikt tills han löper ut igen. Att döma av hans nästan förstörda kroppshändelse, tenderar jag att gå med honom och återvända från en tillstånd av temporal nåd, oavsett hur han dör.

Temporal Grace

Om vi antar att han återställs till staten var han när han dog hur vi förklarar:

 • Hans kvarhållande av minnen upp till och med vad han visste innan han dog? Om han fysiskt återställdes från en tidsmässig säkerhetskopia skulle han inte ha några minnen fram till sin döds punkt.

 • Det är mer troligt att någon skada som klarar av att döda honom är ogiltig och han återställs till en punkt strax innan han dog. Eftersom detta är mer troligt kommer han att återvända till staten innan hans tillstånd leder till hans död.

Utan den specifika kroniska mekaniker för hans uppståndelse, kan vi inte veta för viss. Varken Torchwood eller Dr. Who har försett oss med tillräcklig information för att göra bestämningen med någon viss noggrannhet.

    
svaret ges 12.09.2013 05:03
4

Vi vet att om hans kropp är helt förstörd (Torchwood Series 3, exploderar en bombe inom honom), återvinner kroppen sin långsamt och han är uppenbarligen levande igen när kroppen återhämtade sig till en hälsosam stat.

Från kroppens synvinkel är svältet ganska mycket detsamma: förstörelse av kroppen.

Därför kan vi säkert anta att hans kropp skulle återhämta sig till en svältstat.

Han skulle inte ens vara hungrig eftersom han inte visade några symptom på att ha exploderat till en icke-livshotande grad efter att ha återhämtat sig från bomben inom.

    
svaret ges 12.09.2013 11:18
2

Som KHW redan har påpekat, har vi sett Jack vara utsatt för situationer som skulle fördröja döden av svält, och samtidigt som han inte bara svälter, verkar hans kropp inte heller försämras.

I S2E12 är han begravd för (om minnet tjänar) några hundra år under staden Cardiff, innan det ens har bildats. När han uppgraderas i dag framstår han lite grov runt kanterna, men det är verkligen inte underernärd.

Min misstanke är att hans kropp har blivit fixad i tid på mobilnivån, och han kan inte uppleva någon form av celldöd på den skalaen.

Det är en teori som stryker lite när vi kommer till hårväxt, minne etc. men med en synviditet flyter det ganska. Du kan riva honom i stycken och utsätta honom för så mycket strålning som du vill, så småningom kommer hans celler att återgå till staten och bildandet de var i när Rose Tyler gjorde honom till en fast punkt.

    
svaret ges 23.09.2013 23:46