Hvad kan det orsaka läckspänning för min elektrisk spishäll?

1

När jag rengjorde min keramikhäll igår (våt men inte överdriven) märkte jag att spänningen gick igenom mitt våta finger när jag rörde en av knopparnas axel (jag hade tagit bort knapparna tidigare). Jag stoppade omedelbart arbetet och använde strömbrytaren. (Och det är vad du borde göra även om du känner till den mest försiktiga spänningen.)

  • Rattarna är monterade precis ovanför hällen, där det blir blöt ibland
  • Kokplattan installerades av en professionell elektriker, men den är gammal.
  • Höljet är anslutet till skyddande jord, men vredaxeln är inte (mätt när strömbrytaren var öppen)

Jag kan inte mäta någon spänning på knivaxeln, förmodligen eftersom det har fått tillräckligt med tid att torka. Men jag undrar: Är det inte tänkt att vara ansluten till skyddande jord, precis som höljet?

Eftersom plastknappen inte alltid ger bra isolering: det är lätt avtagbart, och även när den är fastsatt, får den 1/2 "det ger som avstånd från axeln ibland blir väldigt våt när du lagar mat.

Ska jag byta hela spisen?

    
uppsättning Franciska 16.05.2014 06:17

2 svar

1

Du säger att hällen är gammal så jag skulle få en uppskattning för att ersätta alla 4 eller 5 kontroller (de andra kan inte vara för långt bakom den som är i fråga om slitage) tillsammans med en bedömning av hällens övergripande skick och jämför det mot att köpa en ny.

Min mamma har en keramisk kokkärl och jag ska ta en meter med mig när jag ser henne senare idag. Nu är jag nyfiken.

    
svaret ges 16.05.2014 15:54
0

Om du kan isolera vilken komponent som är felaktig på spisen, kan du bara byta ut det utan att behöva byta hela apparaten.

    
svaret ges 16.05.2014 14:27