Looking för orkanrådgivning och källor

6

Med nyheterna om orkanen "Matthew" dyker upp, och min semester kommer upp snart är jag lite bekymrad. Här i Europa behöver vi inte hantera dessa typer av saker ofta så jag är lite förlorad på vad jag ska göra.

Vad jag behöver veta:

  • Ska jag oroa mig för det här? Det är på 3 veckor och jag ska till Texas. Flyger till IAH, reser till Dallas, Austin, San Antonio. Det tar ett tag innan det träffar land, är det troligt att det blir mindre dåligt då?

  • Vad är en bra källa för orkanen spårning / nyheter? Jag tenderar att hitta webbplatser som är mycket oklara eller bara "media-ish", är väldigt panik-y.

uppsättning Summer 05.10.2016 11:30

2 svar

7

Enligt min åsikt (!) borde du ha det bra. Ja det finns alarmerande historier som du nämner ( t.ex ) men dessa är offshore och nu verkar det Florida kusten.

Där är var minut för minut uppdateringar här .

Styrkan har sjunkit till kategori 2 (~ 100 mph vind) från kategori 4 (~ 140 mph vind). Expressen verkar ha förlorat intresse men för närvarande Vädret kanal har nyheter. Stormens öga ligger ungefär 1.200 mil från Texas och flyttar bort.

Styrkan har sjunkit till kategori 1 (~ 75mph vind) och Matthew flyttar sig från USA.

Varningar och vädervarningar (alla typer) här .

Det är orkanernas natur i det området att sprida sig i styrkan ganska snabbt när de flyttar över marken. Det finns inga tecken för närvarande av några signifikanta hot mot Texas. Det mest att frukta för närvarande är jag tänker flygbrott, men eftersom jag inte flyger in genom Miami till exempel är jag säker på att flygbolagen skulle klara av minsta störning för passagerare som flyger in till George Bush Intercontinental från utlandet.

Under tre veckor kommer det hela att vara över (förutom en röra offshore och förmodligen delar av Florida).

    
svaret ges 05.10.2016 13:45
3

Det andra svaret nämnde hur man spår orkanerna, så jag lägger bara till informationen vad man ska göra om man måste förvänta sig att träffas.

Cykloner (meteorologiskt) har olika namn som orkaner i USA / Karibien och tyfoner i östra Asien, men de är alla samma fenomen.

Skillnaden mellan en europeisk storm och en cyklon är att cykloner är mycket kraftfullare. En mycket stark storm här i Europa är ungefär 130 km / h, men det är bara en svag orkan.

  • Hitta hög mark. Tre orsaker är ansvariga för stormflöden långt bortom normala nivåer: Det mycket låga trycket i orkaner (höjer havsnivån) tillsammans med extremt starka vindar (mycket höga vågor) och extremt starkt regn (det är flera gånger starkare än till och med en åskväder nedgång i Europa och mycket svårt att beskriva ordentligt) orsakar stormen översvämning långt bortom normala nivåer. Så lämna närheten av havet och försök att hitta ett ordentligt skydd. Drunkning och sköljning bort är mycket verkliga faror.

  • Hitta skydd mot de svåra vindarna. Husen i orkanen / tyfonområdena förstärks, folk vet normalt hur man förbereder orkaner (spikskogar över fönstren). Om du är överflödig, använd källaren. Om du inte har någon källare, använd badrummet. Badrummet är det minsta rummet och har rör som förstärker väggarna och ger bästa skydd. Var inte förvånad över att vindtrycket är tillräckligt starkt för att regnsjukare genom väggarna. Glöm dessa råd att öppna fönster för att utjämna trycket, gör dina rum så tätt som möjligt.

  • Var försiktig med den lilla ögonen !! Jag kan inte tro att denna viktiga information ofta lämnas ut. I motsats till normala europeiska stormar har cykloner "stormens öga", ett litet och mycket lugnt centrum som ofta har öppen himmel, men det är också omgivet av de mest intensiva vindarna. Människor hör stormen hurra och plötsligt mycket snabbt är stormen lugnande ner. De tror att stormen är över och går ut när de i verkligheten är i ögonen. Baksektionen förundrar dem nu i full kraft och dödar dem ofta. Så orkaner lugnar ner över timmar, inte minuter. Om det stannar, är det inte över, det är helt enkelt ögat, LÅT INTE FÖRSÄLJA.

  • Var försiktig efter stormen. Mycket troligt att vattnet är på gatan, bygger snabbt, men obetydliga torrenter. Även om du inte sopas bort kan skåror och naglar orsaka skador och infektioner. Sändningslinjer kan vara nere och elektrokutiska personer. Var medveten om att mycket sannolika sjukhus fungerar så långt det går eftersom många människor är skadade, men infrastrukturen är allvarligt skadad. Det kan vara plundrar som letar efter lätt byte. Polis och brandmän kommer att vara överarbetade polis eller nationalvakt kan vara utlösande glad om de misstänker att du är ute efter plundring.

svaret ges 06.10.2016 00:25