Can Jag litar på min pressstyrning?

2

Min ångpanna, som levererar både värme och varmvatten, släcktes en dag eller två sedan, vilket resulterar i kallt vatten. Efter lite felsökning fann jag att problemet var med trycket, enheten som stänger av brännaren när pannan når operativt tryck. Det är en mycket enkel enhet, som visas här:

Den bruna rutan är en mikrobrytare. Nedan är det en hävarm. Hävarmen trycks nedifrån på höger sida av en kolv, som i sin tur drivs av ångan. Till vänster är spaken förankrad i en justerbar fjäder. När ångtrycket är tillräckligt stort för att dra fjädern, öppnas strömbrytaren och stänger av brännaren.

Problemet var att antingen hävarmen eller kolven var fast. En mycket mild touch med skruvmejseln var tillräckligt för att lossa det, och salighet och varmt vatten återställdes.

Min fråga är att jag måste oroa mig för att tryckkroppen fastnar i stängt läge, vilket orsakar att trycket stiger för mycket och blåser ett rör eller (mycket troligare) en gammal, rostig radiator? Ska jag ha tryckpressen ersatt eller inspekterad?

    
uppsättning Vebjorn Ljosa 25.08.2010 14:43

1 svar

3

Om din tryckstyrning verkligen fungerar, skulle jag ersätta den. Jag är säker på att du redan har säkerställt att pigtailen är fri från sediment etc. Enligt min erfarenhet som en HVAC kontrollerar tekniken, när mekaniska kontroller börjar fungera, är det vanligtvis mer kostnadseffektivt att ersätta objektet i fråga än att fortsätta att förlita sig på en kompromisserad tryckstyrning. (Murphys lag har full effekt här).

Inget som att vakna upp på vintern för att arbeta med noll varmt vatten och en ersättningspress är tillbakaorderad (nej, det har aldrig hänt mig innan ...)

Du har en högtryckssäkerhetsavlastning för pannan om tryckkroppen i själva verket klibbade, så att du är täckt av katastrofala händelser. Men det är viktigare att BMS fungerar korrekt. Plus, om den säkerheten lyfter, om övertrycket i systemet inte har skadat någon kontrollventil (er) - kommer du fortfarande att ha en stor röra på dina händer.

I grund och botten - lita inte på inbyggda säkerhetsåtgärder för att skydda dig från obegränsade förhållanden som du kan kontrollera:)

    
svaret ges 26.08.2010 00:02