How interagerar ett berg med sin ryttare när det gäller Reflex sparar?

12

I det här avsnittet "Slösa tid med Phill" tar vi en titt på hur mounts och ryttare interagerar med sina sparande kasta.

Hur interagerar ett berg med sin ryttare när det gäller Reflex sparar?

  • Om ett berg har ett bättre Reflexbesparande kast, kan ryttaren använda sin räddning istället för sin egen?
  • Om ett berg har svik och ryttaren inte, får ryttaren nytta av det?
  • Det motsatta: Om ett fäste inte har någon evasion och ryttaren gör det, får berget fördelen?
  • Är förhållandet mellan åkare och monter viktigt? T.ex. djurkompis, specialmonterad, bekant, "köpte berget med guld", "höjde honom från en valp", etc.

Har du tänkt på något jag inte har? Låt mig veta!

    
uppsättning Phill.Zitt 04.01.2013 20:28

1 svar

8

Det finns inget i reglerna som nämner någon delning av reflex sparar mellan mount och ryttare. Varje rullar en separat reflex räddning. Om inte det anges specifikt, delar en monter och ryttare inte några förmågor som Evasion med varandra heller.

För att ta itu med problemet med realism som strider mot spelreglerna, tror jag inte att det här är oavgjort med realism heller. Medan en reflexbesparing beskrivs som "flytta sig ur vägen", ger inte en handling av att rulla en reflexbesparing någon verklig rörelse. Varje rörelse som används för att beskriva reflexbesparingen skulle vara inom ditt eget utrymme.

Jag kan tänka på många beskrivande skäl till varför ett berg som upptar en 10 fotstorlek (som en häst) skulle ha ett annat rädda resultat som ryttaren, trots att berget flyttar ryttaren med den. Kanske medan hästen rörde sig för att undvika en eldboll, lämnade ryttaren mer exponering? Kanske var en del av ryttarens framgångsrika räddning med hästen för omslag?

Relationen mellan berget och ryttaren gäller även för reflexsparar om något specifikt anger det. Om din karaktär har ett speciellt fäste som har en förmåga som gör att ryttaren kan använda sin reflexbesparing, eller dess evasionförmåga, skulle den gälla.

    
svaret ges 05.01.2013 00:54