När hände invandringen invasionen?

12

Falling Skies berättar historien om efterföljden av en global invasion av utomjordingar. Är datumet för invasionen någonsin angiven, eller kan det utläsas från andra ledtrådar?

    
uppsättning DavRob60 21.08.2012 18:27

2 svar

12

På grundval av informationen från piloten verkar tidsramen vara ungefär sex månader före starten av serien. Vi lär oss att det här är hur länge Tom har varit med andra massan i början av det första avsnittet. Han anslöt sig till armén ganska snart efter invasionen, när hans fru dödades och Ben kidnappades.

Men även om tidsramen inte ger oss ett exakt datum, eftersom vi inte har en tydlig tidslinje för vilken "dag" det är, eller till och med hur mycket tid som har gått sedan det första avsnittet. Den typen av rekordhantering har i huvudsak eliminerats i showen. Det verkar vara vår / sommar i varje avsnitt vi har sett (om de åker från Boston till NC på vintern skulle det definitivt vara kallt, kanske till och med snö och träden skulle alla vara döda). De har inte heller firat några större semestrar längs vägen, varav de flesta förekommer i oktober-april-tidsramen.

Så det bästa vi kan göra nu är att göra några utbildade gissningar.

Conjecture

Vi vet inte hur länge den ursprungliga invasionen varade, så det är möjligt att det fanns en period av dagar eller veckor mellan den första attacken och den punkt som Tom gick med i militären. Visningen ger dock ett mycket starkt intryck av att utlänningarna förstörde civilisationen inom en mycket kort tidsram, så jag tror att "sex månader" är en ganska korrekt uppskattning.

Eftersom vi vet att tre månader passerade mellan S1 och S2, är den mest troliga förklaringen att showen började någon gång under sen vår / tidig sommar, att S1 varade kanske 4 veckor i universums tid och S2 började på hösten samma år. (Eventuellt, under säsong tre kan vi se tacksägelse / julfirande, vilket skulle hjälpa till att klämma fast i tidslinjen.) Det enda jag är helt oklart på är hur mycket tid de faktiskt spenderade i gymnasiet i andra delen av S1 ; Jag gissar inte mer än en månad men jag kan vara långt borta.

Om vi använder det faktiska flydatumet "Live and Learn" som grund, skulle invasionen ha varit någon gång i januari 2011, som faktiskt passar den föreslagna tidslinjen ganska bra. Säsong 1 skulle ha gått under juni-juli 2011, då ett 3-månaders hopp och säsong två skulle börja i oktober.

Jag tror att Weavers ursprungliga plan i S2 skulle leda till Catskill Mountains, som ligger i SE New York, så han var troligen fortfarande i Boston-området vid den tiden. En resa från Boston, MA till Charleston, SC är ~ 1000 miles. Till fots skulle en armé förmodligen täcka ~ 20 miles på en dag; med motoriserad utrustning för att transportera leveranser, sårade etc. de skulle flytta mycket snabbare, men jag har ingen bra känsla för hur mycket. (Jag känner att Weaver har minst en gång nämnt hur mycket mark de kan täcka på en dag men jag kan inte komma ihåg det.) Om vi använder en konservativ uppskattning av dubbelt så mycket betyder det fortfarande att resan tar bara 3 veckor , sätter oss in i november. (Detta har den praktiska effekten att vädret skulle vara mildare längre när de gick längre söderut, så du skulle inte märka avsaknaden av landskapsändringar.)

Slutsats

Det här är den bästa uppskattningen jag verkligen kan komma med för en tidslinje; Förhoppningsvis får vi mer ledtrådar nästa säsong, men jag tror att det mest vi verkligen kan säga med någon garanti är att det förmodligen varit "mindre än ett år" sedan den första invasionen.

    
svaret ges 22.08.2012 17:41
1

Datumet anges aldrig så långt jag vet, men jag tycker att det är meningen. Det är tänkt att vara Nuvarande dag eftersom det inte finns någon fiktiv mänsklig teknik. Även mobila / smarta telefoner var inte i spel eftersom tekniken inte skulle fungera med all infrastruktur som decimeras. Om svaret på din andra fråga hittas, tillsammans med födelsedatumet för alla tecken som föddes i födelsedagen berättelsen, då kan du beräkna det. (Jag tror att Masons yngste son eller Mason eller Weaver har födelsedag i en av episoderna, kan inte komma ihåg vem.)

    
svaret ges 22.08.2012 12:21