Hur minskar jag kanten på min uppfart?

5

Jag har en konkret uppfart (normalt 2 bilhällt uppfart) som skärs vertikalt (90 grader) ca 2,5 tum ovanför gatan.

Min svärfar bor hos oss och har en rullstol med rullstol. Uppkörningen är bara för hög för att smidigt rullas över.

Hur kan jag minska den här stöten? Jag föreställer mig att något gjort hela vägen över uppfarten skulle se bra ut, men om det finns en idé att bara ändra 3 meter över, så är det bra också.

Jag är i Houston, TX, USA - frysning och snö är inga problem. Inte säker på dränering. Det finns inga stormavlopp skärmade på min sida av gatan. Vanligen dränerar vatten från mitt parti, i öster och norr (där det finns avlopp). Jag är också orolig det finns en bra anledning att uppfartningarna är så här - alla hus nära mig har samma höjdproblem.

    
uppsättning Steve Jackson 31.10.2010 04:20

1 svar

9

Kontakta din lokala stad och fråga dem om det är acceptabelt att du lägger till en asfaltblandning för att göra en liten ramp där, lämplig för en rullstol att rulla upp. Se till att de förstår varför du vill göra det, att det är nödvändigt att få tillgång till rullstol för din svärfar. Följ sedan deras anvisningar. Du kan till och med bli förvånad och hitta att de gör det för dig om du frågade snyggt.

Redigera: En annan möjlighet - hitta en entreprenör som kan slipa ner kanten på en del av uppfarten. Även om detta också kan kräva tillstånd, kan det vara lättare att erhålla, eftersom inga mods skulle göras på själva vägytan. Om du är praktisk kan du noga göra jobbet själv med en liten (uthyrning) elektrisk jackhammer.

Min inställning skulle vara billigare än. Skär många parallella käftar i kanten med ett diamantblad i en Skilsaw eller en vinkelslipmaskin. Du kan köpa ett sådant blad för endast några dollar i ditt lokala hemcenter. Gör dessa kerfs inte mer än ungefär 1/2 tum ifrån varandra, och luta skärmens djup så att skärningarna är djupaste på gatan. Ta nu en hammare och en kall mejsel eller en luftdriven mejsel och bryta ut materialet mellan käftarna. Görs försiktigt, detta kommer att lämna dig med en snygg lutande kant som en rullstol kan rida upp och ingenting på vägen själv för att upprota staden. Du kan säkert göra det på ett sätt som ser ut som om det var professionellt gjort om du tar din tid.

Om du själv gör det här, självklart, använd öronskydd för bullret och använd absolut andningsskydd. Det dammet är fruktansvärt dåligt för dina lungor.

    
svaret ges 31.10.2010 04:58