Har Planet of The Apes bok slutat som filmserien?

11

Jag har tittat på Planet of the Apes -filmerna före 1960-talet och 1970-talet. Och jag trodde att serien slutade inte var så bra. Jag tänker på att läsa boken, men om det slutar på samma sätt hemskt , tror jag inte att det skulle vara värt det.

Men om det inte gör det, vill jag inte leta upp slutet och ha boken förstört ändå .

Boken jag hänvisar till är den franska boken (översatt till engelska) skriven av Pierre Boulle 1963.

Det är typ av ett förlorat scenario, särskilt för att jag inte har några vänner som har läst den. Så utan att avslöja den faktiska sluten , kan någon berätta för mig om boken slutar på samma sätt som filmen?

Historien i universums kronologiska slutet ( Under Apes Planet ) finns i spoiler nedan:

Planet earth is nuked by a giant missile set off whilst fighting the bald radioactive city people.

    
uppsättning Xandar The Zenon 11.02.2016 02:25

2 svar

15

Den ursprungliga 1968-filmen av Planet of the Apes var en anpassning av 1963s franska roman La Planète des Singes av Pierre Boulle och nästan alla 1968-filmen var en ganska radikal omskrivning av Pierre Boulle-boken av Rod Serling för att göra den mer dramatisk och actionfylld; kom ihåg att böcker handlar mer om tankar och idéer och filmer handlar om handlingar. Denna Rod Serling webbplats har en ganska bra analys av arbetet Rod Serling och andras gått igenom för att omarbeta Pierre Boules roman till en film :

In late 1963, Rod Serling was hired by King Brothers Productions to write a screenplay based on Pierre Boulle's novel Planet of the Apes. For more than two years, Serling, who had earned a solid reputation as a television writer, struggled with the task of adapting this complex story for the big screen. By the time he submitted a final draft in early 1965, APJAC Productions had acquired the screen rights to Boulle's story. For the next two years, producer Arthur P. Jacobs worked to raise enough funding for what had developed into a very expensive project. Before filming began, another experienced writer, Michael Wilson, was brought in to work on the script. Wilson, whose career suffered through the blacklisting of the McCarthy era, had written many excellent film scripts (including It's A Wonderful Life and A Place in the Sun)—some uncredited until recently (such as Bridge on the River Kwai and Lawrence of Arabia). Finally, in early 1968, Planet of the Apes was released, with both Wilson and Serling sharing screen credit.

Så när allt är sagt och slutet, slutade 1900-talet Pierre Boulle-roman - liksom mycket av historien själv - mycket lite att göra med slutet på 1968-filmanpassningen. Och film- och tv-uppföljningarna som följde 1968-filmanpassningen har ännu mindre gemensamt med sitt källmaterial när serien fortsatte.

Så du är 100% säker på att gå vidare och läsa den novellen utan rädsla för att man slutar "förstöra" en annan. Om någonting kommer du att få en djupare inblick i kärn-DNA av hela Planet of the Apes franchise innan det till och med blev en franchise.

FWIW, det slut du har angivit i din spoilertext var från den andra filmen i serien: Under Apes Planet (1970). Men tack vare användningen av "tidsresor" och producentens önskan (aka: $$$) för uppföljare fortsatte franchisen med tre filmer och en tv-serie:

  • Fly från Apes Planet (1971)
  • Erövring av apernas planet (1972)
  • Slaget om apernas planet (1973)
  • Apes Planet (1974 TV-serien)

Så, slutar den sekventiella, i universum Planet av Apes tidslinjen "den händelse du beskriver som händer i slutet av Under apens planet . Men filmserien fortsatte förbi den filmen och till och med även i en tv-serie.

    
svaret ges 11.02.2016 02:51
0

Nej, bokens slut är densamma som slutet på 2001-Tim Burton Planet of the Apes remake. Som jag inte skulle rekommendera att titta på men om du läser boken först. För att klargöra bokändningen är helt orelaterad till serieändningen och slutet av under Apesplanet som jag tror att du refererar till och vilken originalstjärna Charlton Heston var avsedd att vara serien som slutar.

Jag har nämnt detta ett svar på en tidigare fråga så vet inte om det är OK att nämna, men Charlton Heston var emot Apes-uppföljarnas planet och kom bara överens om att stjärnan om hans karaktär blev avlivad och de avslutade filmen i på ett sätt som förhindrar ytterligare uppföljningar. (Som inte hindrade dem att göra alltmer sämre följder).

Tyvärr kan jag inte minnas exakt var jag kom med den här informationen, det var en intervju med Charlton Heston möjligen i en Planet of the Apes-dokumentär eller en tidningsartikel. Jag hoppas att detta ger dig lite information om huruvida du bestämmer dig för att läsa boken eller inte

    
svaret ges 11.11.2016 23:30