Hvad gjorde det möjligt för Shrike att döda Rhadamanth Nemes?

5

Till slutet av Endymion (den tredje av fyra böcker i Dan Simmons Hyperion Cantos-serien ) Shrike, vem har varit intermittent efter Raul, Aenea och A. Bettik förhindrar Radamanth Nemes från att döda Aenea.

På scenen kämpar Shrike och Nemes, som tycks använda mycket liknande förmågor för timeshift och att använda knivar som är kopplade till sina kroppar för att orsaka skador. Nästa sak vi vet, Nemes verkar smälta in i den omgivande lavan. Det verkar dock vara ett ganska oklart hopp mellan dessa två stunder, och det är inte klart hur de kom dit. Baserat på hennes tidigare visade förmågor är det väldigt osannolikt att Nemes skulle fångas av lava på egen hand, utan Shrikeens inflytande, så det är vettigt att anta att Shrike är ansvarig.

Är någon medveten om några detaljer kring vad exakt Shrike gjorde för att få överhand och döda Nemes?

    
uppsättning Ana 30.06.2015 20:42

2 svar

7

Shrike dödade inte Nemes. De två kämpade, då ett skepp i bana träffade Nemes med ett massivt energifapen som fastnade henne på plats. När berget under henne smälte sjönk hon i marken.

Här är lite mer detaljer på scenen (Wikipedia)

    
svaret ges 30.06.2015 22:39
2

Faktum är att när de kämpar för den allra första gången, slår Nemes ut Shrike, till hennes besvikelse. Men eftersom Aenea är sitt prioriteringsmål ger Nemes relikt upp kamp och fokuserar på att döda tjejen, inte för att bli av med den irriterande torniga jätten tack vare en entropi-bubbla-enhet som Albedo och hans släktingar tillhandahåller.

Den här bubblan skickar Shrike ca 5 minuter framåt i framtiden. Tillräckligt för Nemes att hylla Aenea, hade det inte varit för De Soyas snabba ingrepp.

    
svaret ges 25.08.2017 19:23