How att forma deg

2

Jag har så mycket problem att få en rektangel rätt storlek när du gör flera brödbröd. Det är alltid för långt eller brett för mina brödkokkärl. Vad är tricket?

    
uppsättning Debra 29.12.2012 19:37

4 svar

2

Öva, öva, öva. Det är det enda sättet du lär dig att forma.

Jag finner den största hjälpen att få konsekventa bröd är att väga degen. Om de är lika stora, är det lättare att forma konsekvent.

Shaping för loaf pansar är bara början också. När du väl har hängt på det finns en hel värld av former för att erövra, som Formes de pains visar webbplatsen.

    
svaret ges 30.12.2012 00:14
2

Mitt vanliga trick är att inte använda brödkorgar, eller bara använda dem när du bakar deg som inte behöver formas. Eller använd franska loafpannor, där jag inte behöver oroa mig för längd.

Förutom det skulle jag föreslå att jag skulle få en bakverkmatta med ett galler på den (de med cirklar är vanligare, men de är främst för pajer ... de med ett galler är användbara för rektanglar, och det finns på marknaden med båda). Du kan då veta vilken storlek du har att göra med när du rullar ut saker. Om du inte enkelt kan få en, hänvisar du till en linjal eller använder pan själv som en guide.

Du vill rulla ut en grov rektangel, med den korta änden något mindre än den längre sidan av pannan - sikta på ca 10-20% kortare. Du kan antingen lägga den på sig själv, eller bara rulla hela saken i en logg. ** Knappa sömmarna stängd, och släpp sedan den i den beredda panelen, sömmar ner.

När du har låtit det göra sin slutliga provning, kommer den att ha fyllt tillbaka till storleken på pannan.

** Vikning resulterar i mindre kupol, men kan kräva mer ansträngning så att du inte hamnar för bred för att passa lätt i pannan. Du kanske vill göra några rullade, och sedan när du är bekväm kan du prova att lägga ihop.

    
svaret ges 30.12.2012 00:27
1

Practice?

Du kan göra en död deg (det vill säga degen utan jäst eller syre) för att forma dem, kontrollera hur de passar i pannan och forma dem som en boll för att starta processen igen. Du kan också göra det med vanlig deg, med tanke på att det efter flera omformningar inte kommer att stiga för mycket.

    
svaret ges 29.12.2012 20:52
0

Rulla eller dra din deg i en rektangel som är tillräckligt stor för att göra den ungefär 2 cm (bara mindre än 1 tum) tjock. Placera din loaftenn längs den övre långkanten.

Vik kortändarna in så att rektangeln bara är smalare än tennet. Nu rullar degen upp från bottenkanten och pressar framkanten med tummen så att den rullande delen av degen har lite spänning.

När du kommer till degens slut tar du upp den och lägger den i tennssidan ner för att förhindra att den öppnas igen. Täck, bevisa och baka som vanligt.

    
svaret ges 30.12.2012 18:12