Passiv Perception vs Active Perception Dnd 5e [stängt]

1

Jag har sett en massa trådar om hur dessa används men jag har problem med hur vissa av dem fungerar eller hur de säger att det fungerar. Mitt problem uppstår när jag har en nivå 1 munk som har Observant feat. Munken är kunnig i uppfattning och har en 16 visdom som ger en +5 till passiv perception / perception kontroller. Observant ger mig en annan +5 till passiv uppfattning som slutar mig vid 20 passiv uppfattning. Med den här höga passiva uppfattningen skulle det innebära att jag alltid skulle behöva rulla högre än en 15 för att få någon bonus från att rulla så i de flesta fall skulle jag aldrig någonsin vilja rulla uppfattning eftersom jag skulle ha en mycket högre fördel att inte rulla. Den huvudsakliga frågan jag har handlar om hur passiv uppfattning ska användas för saker som kan ta en aktiv uppfattning och annat. (med aktiv uppfattning betyder jag en uppfattningskontroll som använder en rulle)

ledsen om vilken slags vaghet av frågan jag hade svårt att ta reda på hur man formulerade min fråga men jag hittade något som någon annan på en annan sida ställde upp som täcker vad jag vill fråga.

(inte min)

............................................... ..............................

En av spelarna i min kampanj tog Observant feat på första nivån (alla datorer i min kampanj är mänskliga). Han har 14 visdom, så hans passiva Perception är 17. Så långt så bra.

Problemet kom in när jag krävde att alla skulle rulla Perception-kontrollen mot en DC på 15. Han rullade en 12, vilken tillägg i sin Wis-modifier gjorde sin totala 14.

Nu är det en ny-ish-spelare (han började spela i AL-spel för några månader sedan, vilket var där jag träffade honom) och han är en av de mest lättillgängliga killarna jag någonsin har träffat. Men vi båda fann det konstigt att om han inte uppmärksammar har han en mycket bättre chans att lyckas än om han är (passiv Perception-poäng vs mycket lägre modifierare på checken).

............................................... ................................

(inte min)

Jag hoppas att mina ändringar gjorde det till en enklare fråga att svara på.

    
uppsättning Fableheath 11.12.2017 01:01

0 svar