How kan Talia Winters hjälpa de skurka telepatrarna mot Bester?

13

I Babylon 5 säsong 2 avsnittet "En ras genom mörka platser" kommer Bester till Babylon 5 att jaga rogue telepater. Skurkarna kidnappar Talia Winters och övertygar henne om att hjälpa dem. I slutet av episoden lyckas hon och de skurkliga telepatherna skapa ett falskt minne i Bester. De får honom att tro att hon svikit skurkarna och de två (Talia och Bester) sköt dem alla.

Men senare i säsongen, i avsnittet Delade lojaliteter , lär vi oss att Talia Winters har varit en spion för Psy Corps, som i hemlighet planterade en alternativ personlighet i sin hjärna.

Eftersom hennes sanna personlighet var lojal mot Psy Corps, varför skulle hon hjälpa den skurka telepaths trick Bester? Och även om hon inte var medveten om den alternativa personligheten som spionerade för kåren, hur kunde hon hjälpa roguesna utan den alternativa personligheten att hitta ett sätt att anmäla sig till kåren om de skurka telepatternas som fortfarande lever?

    
uppsättning Eran 28.12.2016 20:00

1 svar

22

Detta togs upp av Babylon 5 showrunner J. Michael Straczynski. Kort sagt, att gräva in i "tunnelbanan" och eventuellt kompromissa med hela deras nätverk var ett dröm -möjlighet, även om det innebar att hon ibland skulle tycka att arbeta mot PsiCorps intressen.

JMS: The real Talia was becoming more and more disenchanted with PC, and this was in time going to pull her into resistance activities, which Talia v2.0 would only be --thrilled-- about. The self-protection mechanism only kicks in when the personality's existence is threatened.

Midwinter Lurker's Guide - Divided Loyalties - JMS Speaks

Observera att hennes kärna "Control" -perspektivitet bara övergår när hon är direkt utsatt för upptäckt / fara. Om hon inte bestämt sig för att göra det, skulle hon inte äventyra sig själv, även för att dela med sig av det här intressanta informationsflödet.

    
svaret ges 28.12.2016 20:56