Making Bacon Spirals

6

Jag skulle vilja göra en garnering av bacon spiraler. Spiraler som kanel rullar, inte som lockiga pommes frites, eller som Gemelli pasta.

Min plan är att baka löst rullad bacon som hålls på plats med en tandpetare.

Jag fruktar att rullarna kommer att smula medan du tar bort tandpetaren. Finns det något jag kan göra för att de ska behålla spiralformen efter att ha tagit bort tandpetaren?

Finns det en bättre metod?

    
uppsättning B540Glenn 12.12.2018 17:10

3 svar

7

Rul bacon i sin spiral och sätt den på änden i en muffin-tenn för att baka. Du kan använda tandpetare som "spacers" för att hålla kanterna på varandra, och dra sedan dem lätt ut sidan när allt är bakat. (Beroende på hur tätt och bred du vill att spiralen ska vara kan du behöva använda en mini-muffinpanna istället.)

Du kan också vilja lägga till en lätt beläggning med brunt socker innan du formar spiralen för att hjälpa baconets hållfasthet. Den ska karamellisera när du lagar mat och hjälper till att uppnå en krispig och styv form. Dessutom är det gott!

    
svaret ges 12.12.2018 23:00
2

På grund av lite erfarenhet av andra saker, istället för att använda tandpetare, skulle jag använda smala, rundmetallspett. Ja, de kan ge värme till punkteringsplatsen och orsaka lite obetydlig matlagning, men de har några fördelar:

 • Mat stannar inte lika mycket på metall som i trä.
 • Handtaget i slutet gör det möjligt att försöka snurra det innan du drar ut det.
 • Jag rekommenderar verkligen att du spinner spetsen när du drar ut det. Att vara ett ark är bacon starkare mot rotationsstyrkor än mot axiella krafter. Genom att snurra spett först och sedan dra, handlar du bara om dynamisk friktion när du drar, inte statisk friktion.

  Jag erkänner att jag aldrig har provat den exakta situationen innan, men det snurrande tricket hjälper verkligen på konferenser när du klämmer upp affischer, eftersom det hindrar dig från att behöva hålla bildskärmen när du sätter i tryckstift . (även om T-stift i en vinkel fungerar ännu bättre, håll bättre och packa mycket mindre)

  Jag skulle också hålla fast vid "tjock skär" bacon och ta bort spettarna när bacon är fast men ändå lite flexibel.

  .... och om det inte fungerade, skulle jag försöka skapa en spiralform med hjälp av några av den aluminiumflimmer som jag har lagt runt från ett annat projekt. (även om jag inte har någon aning om den är belagd med allt som inte är livsmedelssäkert ... Jag antar att jag skulle kunna linda den i aluminiumfolie också ... kanske även få lite av "frisättningsfolien".

      
  svaret ges 12.12.2018 22:47
  2

  Varning: Detta svar är baserat på allmän matlagning, inte ett verkligt experiment.

  Jag delar din tvivel om tandpetare, speciellt eftersom kraften som appliceras på bacon när de dras ut igen är koncentrerad på en liten plats. Om din bacon är skarp, är den benägen att splittras, om den är mjuk, kommer den troligen inte att hålla sin form.

  Jag skulle hoppa över tandpetare och använda en smal omrörning av pergament runt omkretsen av din bacon spiral, hålls på plats med en bit av köksgarn bundet runt den. Parchmentet tjänar båda som en "gjutning" som håller spiralen ihop och förhindrar att garnet inbäddas i bacon. Om pergamentet inte är för brett bör det inte störa för mycket med ångan under bakning. Bara för att vara säker, tar jag temperaturen i ett snäpp och baka längre.

  Det här är naturligtvis mer arbete än att bara trycka på en tandpetare genom, men om du gör dekorationen för en mindre samling, inte en cateringaffär på 250 portar, ska du fortfarande kunna hantera det. Alternativt, gå till tandpetare, men gör massor av extra så att du har tillräckligt även om en stor del drabbas av någon skada.

      
  svaret ges 12.12.2018 22:08