Amtrak Cascades från Seattle till Vancouver - Vad är gränsövergången som norr om?

17

Jag funderar på att använda Amtrack Cascades tåg för att komma från Seattle upp till Vancouver. Biljettpriset verkar ganska bra, åsikterna ska vara bra, och det verkar vara ganska snabbt också!

När du reser söderut (dvs. i USA), har Pacific Central Station en sidoställd amerikanska gränskontroll punkt. Så, du rensar amerikanska tull och invandring innan du går ombord på tåget, som avgår från en speciell inhägnad plattform. (Det första stoppet efter Vancouver är i USA, så det finns inga problem med att ha en blandning av inhemska och internationella passagerare ombord på tåget).

Vad jag inte kan tycka att finns är någon information om hur förfarandet går norrut? Stoppar tåget vid den kanadensiska gränsen för tull och invandring? Och i så fall måste du gå och gå igen, eller går de bara genom tåget?

Jag ska också resa till USA under viseringsavvisningsprogrammet , anländer till USA från Europa men återvänder till Europa från Kanada. Som sådan måste jag låta DHS veta att jag har lämnat USA så att de inte misstänker att jag inte har gått. Är det lätt att göra när du tar tåget, eller ska jag ha en stor faff en gång i Kanada för att få min avresa registrerad?

    
uppsättning Gagravarr 12.09.2011 21:15

3 svar

15

Medan jag antar att den ursprungliga affischen redan har gjort sin resa, refererar detta tåg till Kanada Tullklarering vid ankomsten till Pacific Central Station i Vancouver, inte vid gränsen. Som sådan kommer det inte finnas någon amerikansk CBP runt om du behöver få en avstämpel.

    
svaret ges 27.04.2012 16:56
11

Det är oftast mycket lättare att komma in i Kanada än USA. Se till att tullen tar din I-94-form vid gränsen. De låter dig behålla det om de förväntar dig att återvända till USA snart, så att det blir lättare att komma in. Sedan du är på väg till Europa, ska du sätta in den.

    
svaret ges 20.09.2011 17:55
5

Tja, jag har gjort resan från Vancouver till Seattle på Greyhound-bussen. Bussen stannar vid gränsen och vi måste gå av med bagage et al och sätta det genom en skanner och det var en riktig tull- och immigrationskontroll.

Jag har också gått över Niagara Falls Bridge (fram och tillbaka) och även sedan gick igenom en riktig tull och immigrationskontroll båda sätten!

Så jag skulle tro att det inte borde vara annorlunda med tåget. Oavsett om du skulle komma ur tåget vid gränsen är jag inte säker. Men jag tvivlar mycket på att de skulle låta dig korsa gränsen mellan USA och Kanada utan en ordentlig tull- och immigrationskontroll, särskilt eftersom du försöker gränsöverskridande gränsen juridiskt!

    
svaret ges 18.09.2011 14:02