How att hålla en köttboll runt?

9

Efter att ha sett denna fråga började jag Tänk mer om mina köttbullar och undra hur kan jag hålla dem runt?

Jag har alltid varit under intrycket att du först ska bruna utsidan och sedan laga dem igenom. Problemet är under brunning i stekpannan slutar jag med plana sidor.

Vad kan jag göra? Hjälp min köttbullar!

    
uppsättning Chris 09.10.2010 19:00

6 svar

8

Jag såg en rekommendation om 30 minuters måltider för att placera var och en i en muffinblomma (de var så stora att de fastnade överst) och sedan baka dem. Du måste hitta rätt storlek bricka för din storlek köttbullar, dock.

Jag antar att du också vill ha en stor bricka under, men du riskerar att droppa fett i ugnen.

... du kan nog också sätta dem på ett arkbricka och baka dem, och du skulle bara få en platt sida, snarare än från varje gång du vände dem i pannan.

    
svaret ges 09.10.2010 20:31
3
Personligen skulle jag inte oroa mig för mycket om hur de ser ut, utan snarare hur de smakar! På något sätt finns det en handel mellan de två. Du kan initialt forma dem i en ganska rund form och sedan laga dem dem omedelbart i såsen. Detta sätt kommer att behålla sin runda form.

Det effektivare sättet (och den autentiska italienska metoden) är att baka dem först i en ugn med lite olivolja. Detta lagar köttbullarna snyggt och ger ytan en härlig konsistens och brun färg. Det är dock oundvikligt att de kommer att förlora en del av deras rundhet och platta i botten (beroende på deras fasthet), som du anger. Ett litet pris att betala för smaken men jag tror!

    
svaret ges 09.10.2010 20:52
3

Gör dem mindre, för en. För ett annat innehåller ditt recept mycket tillsatt vätska? Det gör den råa produkten mjukare och mer sannolikt att klämma.

För det tredje trycker du på dem medan de är i pannan? Gör inte det;)

Echoing råd ovanför; bakning kommer att bibehålla rundhet bättre, liksom friterande.

    
svaret ges 09.10.2010 20:57
2

Jag kan tänka mig att rulla dem ofta i pannan, eftersom du sårar dem skulle hjälpa.

    
svaret ges 09.10.2010 23:22
1

Du kan baka dem i ugnen på rackar (tänk på köksställen).

På så sätt brunnar de jämnt runt och de ändrar inte form.

Nackdelen är mer rätter ...

    
svaret ges 13.10.2010 20:19
1

Jag koka dem i en mikrovågsugn tills proteinerna är bindande och stek i pan. Det här är förmodligen kätteri, men jag får runt, goda köttbullar varje gång.

    
svaret ges 19.03.2018 18:34