Reparation av vattenskadad färg (eventuellt gips)?

1

Jag har en vägg på första våningen som har lite vattenskada i en av hörnen. Orsaken var tydligen en täppt rännan, som sprutade regnet vatten direkt på väggens yttre sida. Den täppta rännan är fast men nu vill jag reparera den skadade inredningen.

Min första idé var att helt enkelt ta bort den skadade målaren, primärt och repaint med en färgmatchad färgfärg. Jag är emellertid orolig för att mer omfattande arbete kan vara nödvändigt, eftersom jag kom på några andra trådar som nämnde också att ersätta gipset. (Jag är en komplett DIY-nybörjare, BTW.) Är det här ett fall där jag skulle ha det bra med bara ommålning, eller är det mer än det?

Här är en bild av skadan. Huset byggdes 1994 men jag tror att färgen är relativt ny ... inte helt säker men. Eventuella råd skulle vara mycket uppskattade.

    
uppsättning tlng05 27.02.2016 18:07

1 svar

1

Om det verkligen var just nyligen & inte en pågående årssituation. Låt det torka i en vecka eller 2 & se hur solid det är då. Så länge det känns så fast som tidigare & resten av väggarna, skrapar definitivt av vad bubblat, delat och rynkad måla du kan så det finns inga lyftande eller flapping kanter.

Du vill fylla de nya låga fläckarna med Joint Compound eller Spackle för att inget någonsin hänt slutresultatet. Lägg det på i mycket mycket tunna lager, lika tjocka som färgen du har kring de skrapade områdena. Torr sand med sandpapper till perfektion & mycket damm eller våtsand med en våt svamp utan damm. Låt torka & gör en annan förening eller Spackle coat, om det behövs & sand igen.

Sedan rullar på en Stain Blocking Primer & låt det bota i 2 dagar, du borde inte behöva en andra kappa, men gör det om det behövs. Och äntligen rullar du på din färg, 2-lager över de primerade områdena & även gör resten av båda väggarna för att få allt enhetligt & att använda din färg ... självklart gör det även med Primeren innan färgningen, för att kunna använda det också.

    
svaret ges 27.02.2016 20:39