Varför är TV Daario Naharis mycket mindre flamboyant?

6

I boken beskrivs Daario Naharis som sådan:

Daario keeps his beard cut in three prongs, all dyed blue. His eyes are blue and his curly hair is dyed blue. His mustachios are painted gold and he has a large, curving nose. He is lithe, smooth skinned, has a golden tooth and dresses in loud colors and finery. He wears a Dothraki arakh on his left hip and a Myrish stiletto on his right hip. Their hilts are a matched pair of naked women made in gold.

I tv-serien är hans utseende mycket mer normalt. Varför är det så? Jag tycker inte att det är en fråga om budgeten eftersom GoT är en riktigt framgångsrik serie.

    
uppsättning JS Lavertu 01.06.2016 16:44

1 svar

10

En stor del av Daarios historia är att Dany är väldigt lockad till honom. I böckerna är hon en 14 årig tjej som finner sin flambojanta stil annorlunda, mystisk och spännande.

Det är lätt att förmedla sin attraktion genom text, men visarna är ett visuellt medium. Därför behöver Daario vara mer konventionellt attraktivt, så att TV-tittaren inte är alienerad.

Om Daario visades som han var i böckerna, skulle hans utseende vara stilistisk lik den följande bilden. Medan jag tror att han inte är en dålig kille tror jag att en stor del av Mellanöstern skulle vara avstängd tillräckligt med stilen och se att det bara var säkrare för showen att gå med en blick som är mer konventionellt attraktiv av dagens standarder.

    
svaret ges 02.06.2016 15:05