How kan en bågskytt slå en fiende som skär alla pilarna ut ur luften?

2

Min dator är en bågskytt - en mänsklig no-archetype fighter 4 / hawkguard warder 5-vem har tagit bara prestationer som gör att han kan göra mer varierade attacker och hantera mer skada med varierade attacker. Min dator har inte ens ett melee-vapen.

fienden är också nivå 9 men han har tagit feats Combat Reflexes och Klipp från luften . Fiendens prestationer, attack bonus och riktigt hög fingerfärdighet bonus innebär att hans attack rullar med pilskärning är i genomsnitt ca 7 poäng högre än min PCs attack rullar med sina pilar och att antalet gånger han kan klippade pilar som lanserats hos honom överstiger min PCs brandhastighet. Fienden har flera speciella sinnen, inklusive darkvision, tremorsense och se osynlighet.

Vad kan min dator göra för att slå den här killen?

    
uppsättning Fering 25.11.2018 03:26

3 svar

5

Snipa dem! Så länge du kan hantera din skada långt borta utan att avslöja din position, borde du kunna hala ner sin HP-total under flera olika engagemang. Under överraskningsrundan (och igen om du råkar vinna initiativ) kommer motståndaren att vara plattfotig och kan inte använda Cut from the Air. Var medveten om att om munken inte skyddar några av sina egna allierade från dig, kommer han förmodligen att börja söka dig och de kommer att bli snabba och ha en anständig Perception-bonus.

 • Faktum är att Cut from the Air kräver att man gör en Opportunity (AoO), vilket innebär att de måste faktiskt kunna utföra AoOs. Har någon gripa, förlamna eller försvunna fienden. Allt som hindrar dem från att attackera, såsom illamående, bör också gälla (fråga din DM).

 • Låt munken vara omedveten om dina attacker (detta förhindrar också att de använder Cut from the Air). Trots osynlighet som inte fungerar för den här motståndaren, ska bländande det fungera om de inte har några andra speciella sinnen.

 • Stackbonus till din attackrulle. Köp en Olja med större magi vapen . Har någon kastat större osynlighet på dig (munken kommer att nekas sin fingerfärdighet till AC, vilket gör inget mot Cut from the Air men kom ihåg att du fortfarande behöver slå sin AC, men +2 bonusen för osynlig gäller för båda syften). Har bard / cleric / bufferten i din fest buff dig så att du kan få fler träffar i.

 • Stack debuffs till deras attack roll. Detta fungerar samma annonser föregående punkt men det kommer troligen att tvinga lite spara och munkar har bra sparar. De måste också debuffa hans att slå men även hans AC: den enda fördelen är att hitta flera annorlunda typade buffs är svårare än att stapla debuffs (och självklart om din fest kan göra både buffing och debuffing, det är bra).

 • Jag antar att alla fiender står nära munken, så att han kan stänga ner dig. Håll avfyring medan din partyblaster (s) kastar områdestavlar. För det här mötet är du inte skadahandlare, du är regulatorn.

 • Obs: var medveten om att om du och munken båda gör samma antal, vinner du. Det är en liten kant, sant, men det kan betyda mycket.

      
  svaret ges 25.11.2018 14:16
  5

  Du är ganska knuten. Jag rekommenderar att du går bort.

  Det är inte klart från din beskrivning vad din motståndares rörelsekapacitet är, men det verkar osannolikt att du kan snipa honom för länge - du kan få en runda obegränsade attacker och då kommer han att vara medveten om dig och köra dig ner snabbt.

  Du kan jämföra spelfältet lite genom att stänga av visionen med hjälp av en dunkel dimma effekt. Din motståndares darkvision kommer inte tränga igenom det här. Detta skulle förhindra din motståndare att vara medveten om dina attacker, så han skulle inte kunna pariera dem. En typisk kamprunda kan innebära att din motståndare gör meleeattacker mot dig med en 20% miss chans på grund av dölja; då skulle du gå fem meter bort och göra utbredda attacker mot honom med 50% missfall på grund av dölja, men han skulle inte vara medveten om attackerna och skulle inte få hans Cut From The Air-prestation eller hans DEX-bonus till AC.

  Tyvärr ser det ut som om din karaktär inte har någon spellcasting-förmåga, så det är mycket osannolikt att du har tillgång till en sådan effekt. Du kan inte vinna denna kamp.

      
  svaret ges 25.11.2018 19:11
  1

  Det verkar som om din fokuserade, one-trick-pony-karaktär har blivit neutraliserad av en motståndare som är utformad för att göra det. Så måste du förmodligen lita på de andra andra medlemmarna i din fest, som förmodligen har ett annat fokus för dig?

  Om du inte spelar i en enmansfest (din fråga gör det inte klart), kan du eventuellt använda dina allierade att dra attacker av möjligheter från honom innan du vänder dig, eller använd dina allierade att tillhandahålla förhållanden som gör honom oförmögen att göra attacker av möjligheter, såsom gripande, bedövande eller dazing.

  Alternativt kan du försöka avväpna honom eller söndra sitt vapen, men det är som vanligt inte möjligt att göra det med ett vapent vapen. Betydelsen Ranged Disarm kan möjligen tillåta detta och kanske inte utlösa Klipp från Luften, beroende på hur din GM reglerar det (Klipp från luften utlöser attacker - en kampsmanöver är inte en attack, men räknas som en för många regler).

  Du kan eventuellt också använda stänkvapen, magiska föremål eller stavar att attackera motståndaren, beroende på dina möjligheter. Ingen av dessa kan stoppas av Cut from the Air.

  Du kan också eventuellt använda ett alchemiskt objekt som ett Smokestick eller rökpellet för att skapa en rökeffekt som han inte kan se igenom, men sådana objekt kräver en åtgärd som ska aktiveras och har vanligtvis mycket korta varaktigheter.

      
  svaret ges 26.11.2018 22:17