Can ett lightsaber block en disruptor riffelbult?

3
Eftersom disruptor-gevär är i grunden lasergevär, skulle jag föreställa mig att de brann någon slags protonstråle istället för plasmifierad gas som vanliga blåsare.

Eftersom den allmänt accepterade teorin är att ljuskärlbladen består av plasma som finns i ett toroidformigt magnetfält, skulle en störningsstråle bara passera rakt igenom?

    
uppsättning lime 26.02.2016 21:57

1 svar

2

Jag antar att vi hänvisar till Star Wars-versionen av disruptor-gevären .

A disruptor rifle was a vicious and devastating weapon that disintegrated its target. It tore apart its victim at the molecular level, destroying their body tissues and bypassing most sorts of personal energy shields. A disruptor weapon shot a constant beam of energy that would travel in a straight direction until it hit solid matter.

Energisköldar är gjorda av plasma. Lightsaber-blad är också gjorda av plasma. Disruptor balkar är gjorda av högkoncentrerad plasma. Det står till grund att om en störningsstråle kan passera genom en plasmaskärm, så ska en lightsaber antingen vara lika användbar eller ineffektiv i bästa fall.

Detta visas i spelet Jedi Outcast . Ett DXR-6 disruptorgevär avfyrar en laddad stråle. Till skillnad från vanliga blaster bultar kan en disruptorbult från detta gevär inte avböjas av lightaber, bara absorberad, om än med svårighet. Snabba skott kan inte lätt förväntas och absorberas, och ofta inte helt, vilket alltså orsakar viss skada på en Jedi skyddad endast av en lightaber. Vid full laddning kan det dock orsaka tunga skador till och med till en Jedi, och om det inte är framgångsrikt blockerat kan det fortfarande orsaka fullständig förångning helt och hållet.

    
svaret ges 27.02.2016 11:59