Can en makro uppdatera ett tokens ark?

3

Kort historia: Jag vill ha ett makro för att ändra arket i token som det använder ELLER ett helande makro.

Lång historia: Jag använder staplarna i token-menyn för att hålla reda på ett crit-system. Detta system fungerar så här:

  • Jag rullar 1d100 varje gång jag angriper. Om det är X eller lägre I crit. X> 1d100 resultat = Crit ... Jag angriper mer en gång varje gång jag slår något.
  • Nu varje gång jag attackerar X växer med två. Varje gång * attackera X + y * 2>: 1d100 resultat = krit.

Jag hoppas att jag kan använda de små bubblorna som dyker upp på token (radial menybubblor) för att hålla koll på. Hälsa makro skulle ändra tokens barer som kan kopplas till radiella menyn bubblor, så det skulle fungera också.

Eftersom makron har sätt att ta journalinformation (förutsatt att token är kopplad till tidningen) och använda den informationen för att snabbt ändra rullar, tänkte jag att det kan finnas ett sätt att vända om detta och att makrona påverkar journalposter istället .

    
uppsättning Simon 23.04.2015 19:19

1 svar

4

I Roll20-makronen läggs upp flera chattkommandon. Om du inte kan få det att fungera i chattrutan fungerar det inte i makroet.

Följande är listorna med chattkommandon .

Jag ser inga chattkommandon som påverkar texten i statusfälten eller vilket lager ett token är på.

Men Roll20 har på mentornivå ett javascript API. Med API kan du göra de saker du vill göra i din fråga, som skift en vald token till ett annat lager och ändra siffrorna i de tre statusfälten.

Det här är den sida som introducerar API .

    
svaret ges 23.04.2015 19:36