How ska en varmvattenberedare installeras på en betongplatta?

2

Min vattenvärmare sitter på en betongplatta i mitt tvättstuga bredvid en vägg med ett badkaravlopp, och några meter över från min tvättmaskin dräneras. När jag byter ut värmaren vill jag installera en varmvattenberedare och få den ansluten till badkaret (jag har inte rådfrågat en rörmokare om detta - jag antar att det skulle vara möjligt).

Problemet jag ser är att om vattentanken sitter på golvet då kommer dräneringen - i bästa fall - vara jämn. Kommer avloppet att vara effektivt i detta scenario? Skulle värmaren behöva höjas så att avloppet bättre kan matas med gravitation? Skulle ett annat alternativ vara helt bättre?

    
uppsättning STW 13.03.2014 15:17

3 svar

2

Att installera en panna under en vattenvärmare är alltid en bra idé. Som entreprenör har jag svarat på många läckande tankar genom åren och en tömd panna skulle ha gjort situationen mycket billigare och lättare för kunden. läckan är en sak, men säkerhetsskadorna är en annan. Om du har utrymme ovanför vattenvärmaren kan du höja nivån med några betongplattor så att det kan dräneras ner till duschavloppet. Om du har ett sumphål i ditt golv är det ett bra alternativ. Om du använder en duschavlopp förutsätter du att du kan klämma in den över fällan. Rörmokare det i tvättmaskinen dränering kan vara knepigt eftersom du skulle behöva en pump för att lyfta vattnet till avloppsöppningen. Att inte se din inställning gör det svårt att säga säkert. Det finns också enkla larm som känner vatten och ljuder ett larm osv. Detta skulle ge dig ett huvud innan panelen överflödar och översvämmer golvet.

    
svaret ges 13.03.2014 16:26
1

Att placera en avloppspanna under din varmvattenberedare är en smart idé. Förhöjning av varmvattenberedaren ger bättre dragning, speciellt om du skulle ha en stor läcka. De flesta kunder vi jobbar med kommer att använda en montering i hålet som kommer att anslutas med någon typ av rör som kommer att tömma genom golvet eller om det är ute, dräneras bort från strukturen. Vi erbjuder avloppspannor och bulkhuvuddelar så att du kan ansluta till badrännan.

    
svaret ges 13.03.2014 20:35
1

En eventuell avloppsplattans gravitation som tappas in i en avloppsledning medför risken för en säkerhetskopiering som kan överlappa pannan även när vattenvärmaren inte är problemet. Använd en pump.

    
svaret ges 22.12.2017 19:36