Covering skadat träskåp under diskbänken

0

Skåpets bottenyta under köksbänken har mycket vattenskador från läckage med tidigare ägare.

Jag skulle vilja täcka över det här träet. Men eftersom jag också vill sätta in en infällbar trashcan under diskbänken, kan locket inte vara särskilt tjockt (så till exempel kan jag inte bara köpa någon gammal bit och placera den över den befintliga ytan eftersom det kan dra kraftigt ner tillgänglig höjd under diskbänken).

Jag tänkte på att täcka ytan med ett ark av laminat som har liknande träutseende.

Vad skulle vara den bästa lösningen för detta?

    
uppsättning User7391 02.05.2018 15:39

1 svar

2

Om jag förstår dig korrekt hänvisar du till skåpets golv. Ett vatten skadat skåp golv är mycket vanligt. Att täcka det skadade golvet med laminat eller ett vinylkontakt papper görs ofta för att dölja skadan och skydda mot ytterligare skador. Men om du planerar att installera en rulla ut papperskorgen måste golvet vara solidt och jämnt. Beroende på vilken typ av material som används för att skapa skåpets golv och mängden skada, kan det inte vara tillräckligt solidt för att stödja en utrullning. Dessutom kan det vara fast, en bra kvalitet av plywood, men den långsiktiga exponeringen för fukt kan ha böjt golvet och det här kommer inte att låta utrullningen installeras korrekt. Så du kan täcka den med något sådant om det är ett material av bra kvalitet som inte har ruttat eller böjt.

Om golvet inte är fast måste du byta ut det. Detta är också ett ganska vanligt förfarande och ligger inom intervallet för de flesta DIYer. Du måste klippa ut det gamla golvet. När golvet är skuret ut, använd 1x2 stock timmer för att installera en klämma runt omkretsen av skåpet, som klämmer upp den så att den övre ytan av skarven är där botten av det gamla golvet brukade vara. Skär sedan ett stycke av god kvalitet plywood av liknande tjocklek till ditt gamla golv till samma dimension som insidan av bottenskapet. Det kan hända att du borrar för alla rörsåtgärder och är beredda att koppla bort och koppla ihop dessa rörledningar. Avsluta plywooden med en bra färg eller fläck / klarlack. Du kan också använda vinylgolv eller vinylkontaktpapper här för att skydda plywoodet. Placera sedan plywood på toppen av klyftorna och skruva ner den. Nu har du en stabil bas för att du rullar ut papperskorgen.

Lycka till ditt projekt!

    
svaret ges 02.05.2018 16:32