Uppvaknade djur och klassnivåer

5

Låt oss säga att jag är en lv9 druid som bara kastar Awaken på min wolf djurkompis. Jag känner att jag inte fullt ut förstår de mekaniska förändringar som uppstår som ett resultat. Vad jag förstår hittills är:

  • Wolf int är nu 3d6, Cha + 1d3, + 2d8 hälsa
  • Wolf är vänlig att druid som standard, men fungerar och växer självständigt
  • Förtjänar förmåga att prata / förstå ett språk (mer med positiv int modifierare)

Vad jag är otydlig om:

  • Vad är vargens klassnivå?
  • Vem spelar vargen? GM eller druid spelare?
  • Går vargen xp som om en medlem av festen?
  • Finns det något jag saknar?

Uppföljningsfrågor

  • Bevar vargen statistik som uppnåtts genom naturens band med druid, eller återgår de till statistiken för ett normalt djur av deras typ, men med de angivna bonusarna?
  • Kan någon ge exempel på hur väckda djurkamrater vanligtvis hanteras, både mekaniskt och berättande?
uppsättning ViggyNash 12.06.2018 21:53

2 svar

6

Ett par citat från Animal Archive, via d20pfsrd-posten för Awaken

The moment the spell takes effect, an animal companion ceases to be a class feature, and instead becomes a person

och

Most pointedly, awakened animals can no longer serve as companions, and the character must follow the rules for Leadership if he wishes to take the animal as an official cohort.

Så, lång historia kort är det uppväckta djuret inte längre glatt att vara din djurkompis och skulle återgå till standardstatistik för djuret och sedan justeras av Awaken. Du kan då hitta en ny kamrat och använda ledarskap för att ta din gamla följeslagare som en kohort, förutsatt att de vill.

Framåt har den uppvaknade följeslagaren ingen klassnivåer, men i teorin kan de ta dem i framtiden.

Som en NPC kontrollerar din GM nu det uppvaknade djuret, även om han kan delegera kontrollen till dig för enkelhet.

Beroende på vad som händer, om följeslagaren bestämmer sig för att delta i festen, kan de tjäna XP, men inte om de är en kohort.

    
svaret ges 12.06.2018 22:49
4

Officiellt spelar spelarna någonsin sin egen karaktär. Många GM-spelare tillåter spelare att spela sina kamrater, kohorter och liknande, men det är bara en fråga om bekvämlighet. Alla tecken som inte är ditt spelartecken är per definition en icke-spelare karaktär och GM äger den karaktären.

När det gäller specialbundna varelser, är "genväg" för att tillåta spelare att styra den varelsen en viss grad av mening; de karaktärerna har vanligtvis svårt att utfärda kommandon till dessa varelser, och dessa varelser brukar vara benägna att lyda. Men det betyder att de platser där det borde vara svårigheter-en djurkompis som ordentligt ska få drivit på något som inte har tränats som ett trick, en kallelse efter order på ett språk som det inte förstår, en varelse med relativt låg Intelligens som utför komplexa manövrer precis som spelaren vill ha dem, tenderar att bli missade, varför vissa GM-användare ser den här typen av genväg som ett allvarligt misstag.

När awaken kastas på en djurkompani, upphör den omedelbart att vara en djurkompis. Den magiska bindningen mellan druid och djur är bruten. Det betyder att det mesta av motiveringen för genväg är borta. Djuret är nu långt mer självständigt, och medan de anser dig väl förtjust, har de sina egna mål. På den tiden förväntar jag mig att de flesta GM-skatter skulle ta över djuret, oavsett vad de gjorde tidigare.

När det gäller andra saker har vargen ingen klassnivå, men kan vinna XP och så småningom få klassnivåer. GM bör bestämma vilken nivå vargen tar, inte druiden. Det finns regler för att dela upp XP med NPC som reser med festen och ska användas.

    
svaret ges 12.06.2018 22:48