TV serie episod där en stand-up komiker tvingas utföra i helvete för all evighet?

30

Plotdetaljer / Sammanfattning

Jag kommer ihåg den här var en episod av någon form av skräck eller sci-fi-temaserie. En komiker, som är en riktig jerkwad, hamnar i helvete och förväntas utföra sin rutin på scenen i en klubb. Jag är inte säker på om komikern är medveten om han är i helvete eller om han är medveten, men tror att han går lätt ut genom att bara behöva utföra på scenen.

När komikern går på scenen, börjar han sin rutin innan en mörkare publik. Han lägger ut sina bästa skämt och gags, men ingen av dem arbetar. Jag verkar minnas några av ljudet från publiken som är omänsklig i naturen, som om de var av demoner eller andra fördömda själar etc.

I själva baksidan finns en figur som puffar på en cigarr. Figuren är i totalt mörker, och endast det glödande kolet i den tända cigarrn är synlig. Jag antar att detta var tänkt att vara djävulen. Figuren kallar till komiker på scenen och säger "berätta om din mamma." Vid vilken tidpunkt kommer komikern, under prodding, att bryta ner och berätta om sin mors öde.

Komikerens ambitioner och allmänt ringhårdhet ledde till att han blev förskjuten från sin mamma, och han hade aldrig tid för henne när hon behövde honom. Berättelsen börjar framkalla grymheter av godkännande och chuckles från den osynliga publiken. Berättelsen kommer till sitt bittera klimax när komiker avslöjar att hon saknade pengar och inte kunde betala sina värmekostnader en vinter. Han skulle inte låna sina pengar och hon frös till döds i hennes lägenhet. Komikern bryter ner i sobs, medan publiken jublar och skrattar vildt.

Historien stänger med scenschefen eller liknande som berättar komikern att han var en hit, och kommer att göra den rutinen om och om igen. Betydelsen är, komikerns straff kommer att vara den upprörande förkastningen av sin roll i sin mors död, igen och agin, för all evighet.

Timeframe / Ytterligare detaljer

Detta var en färg-tv-episod. Stämningen var lite som påminner om ett Night Gallery-avsnitt som heter "Hell's Bells" med John Astin, men jag tycker att den här showen inte var lika gammal som NG-serien. Det är inte Tales From The Crypt, heller. Jag minns att det inte var blodigt / gory / full av nakenhet som en TFTC ep skulle vara.

    
uppsättning Helbent IV 14.08.2017 01:35

1 svar

35

Det är från Twilight Zone-avsnittet och heter Ta mitt liv ... tack!

Den flyttade 28 mars 1986 och var det första segmentet av episoden.

Från Wikipedia:

Billy finds himself in the afterlife, which resembles the backstage area of an extremely sleazy nightclub. His new agent, Max, explains he must go audition on stage, and that his performance will determine whether he goes to heaven or hell. A stage manager pushes him out onto a stage in front of a bored-looking audience.

When Billy tells conventional jokes, the audience grows hostile and they taunt him with remarks such as "tell us about how your mother died." In order to make the audience laugh, Billy must humiliate himself by recounting all the most shameful and degrading incidents of his life. This produces laughter from the audience. As he escapes the stage at the end of the set, traumatized by what he has had to reveal, he is told that his act is a massive hit...and that he must spend eternity exposing his shameful acts forever.

Komikern spelades av Tim Thomerson .

                             
    
svaret ges 14.08.2017 01:45