Can uppgradering av min panna spara mig pengar?

3

Jag har just fått mitt årliga gasanvändningsutlåtande. Det var en överraskning för mig att jag använder nästan den genomsnittliga gasförbrukningen i Storbritannien. Medelvärdet är 16 500 kWh och jag använde 15 000 kWh under året.

Anledningen till att detta kommer som en överraskning är att jag sällan använder gascentralen. Anledningen till detta är helt enkelt för att det är dyrt (vi har en process: kläder, mer kläder, tjockare kläder, filt (er), då uppvärmning). Jag tycker det är svårt att tro att jag använder nästan genomsnitt när allt jag använder min gaspanna för är varmt vatten. Det finns två av oss (min fru och jag). Vi tvättar båda på morgonen och kvällen. Vi tvättar krukorna regelbundet. Vi duschar oftare än bad, så vi använder inte en ovanlig mängd varmt vatten.

Jag var oroad över kostnaden för gas som gav min uppenbara användning, jag började undra om jag hade stött på en läcka. Jag tror att jag inte har godkänt det här genom att ta anteckningar från min mätare, innan jag går och lägger mig en kväll och efter att ha fått upp nästa morgon. Under denna tidsperiod använde vi inte pannan. Resultatet var bra, ingen gasanvändning.

Jag gjorde en annan övning för att se hur mycket gas min panna faktiskt använder så jag sprang värmen i 2 timmar och det kom ut på 3m 3 . Om du använder en grov beräkning av multiplicerad med 11 och en grov kostnad på 5p per kWh kostade det mig ca 1,65 kr för att köra uppvärmningen i två timmar.

Även om det inte fanns något behov av filtar den natten kan jag inte låta bli att tro att det här är höga förbrukningar. Min panna är ganska gammal och jag förväntar mig att den har en dålig energiklassificering (förmodligen en E men jag vet inte riktigt vad det betyder).

Så mina frågor är:

 • Hur mycket gas (m 3 ) skulle en A-värmepanna normalt användas om två timmar för att driva uppvärmen?
 • Hur mycket kostar en A-värmepanna (monterad), och skulle jag troligen se ett sparande på kort till medellång sikt?
 • Medelvärdena är bra eftersom jag uppskattar att det förmodligen finns många variabler här (t ex temperatur, tryck, antal radiatorer osv.).

      
  uppsättning Paul Fleming 05.11.2013 19:11

  2 svar

  1

  Jag vet inte mycket om uk-pannorna, men principerna är desamma överallt. Om inte din panna är löjligt gammal och grovt ineffektiv, så är det alltid mer effektivt att spendera dina pengar på väderleksbildning och isolering först. Priset på den nya pannan + installationskostnaden kommer sannolikt att ta många år att återhämta sig innan du ser mycket besparingar.

      
  svaret ges 05.11.2013 20:35
  0

  How much gas (m3) would an A rated boiler typically use in a two hour period to run the heating?

  Som du noterat beror det på

  • omgivningstemperaturen
  • Inställningarna för rumtermostaten
  • Antalet och storleken på radiatorer
  • Inställningar för radiatortermostat (om det är monterat)
  • Antalet och storleken på rummen
  • Isoleringens kvalitet (fönster, tak, väggar)
  • Pannans ålder.

  Se tabell 6, figur 19, etc i denna regeringsstudie: In-situ övervakning av effektiviteten hos kondenseringskedjor och användning av sekundär uppvärmning

      
  svaret ges 06.11.2013 13:13