Could Draco döda Dumbledore med Avada Kedavra?

24

Jag har läst böckerna för ett tag sedan och läst några frågor här har jag sett två nämnder:

  • Avada Kedavra är inte en enkel stavning, det kräver lite kraftfull magi.
  • Moody (Barty Crouch Jr.) säger i sin lektion att varje elev i klassen kunde peka en trollstav på honom och kasta stavningen, och det skulle möjligen bara ge honom en näsblocket.

Var Draco skicklig nog att framgångsrikt döda Dumbledore (en mer kraftfull trollkarl) med Avada Kedavra om han försökte?

Jag vet att Snape har stavat, eftersom han var väldigare erfaren än ett barn som inte hade avslutat Hogwarts än.

    
uppsättning Phiter 14.06.2016 14:16

3 svar

27

Skicklighet ja, Intent förmodligen inte.

Medan det tar en skälig bit av magisk skicklighet, kan vi på slutet av år 6 vara säkra på att Malfoy är skicklig nog att han kunde ha dödat Dumbledore.

Malfoy visade sig vara lika skicklig som Harry när det kom till förbannelser och jinxes under deras flera engagemang, medan Crabbe and Goyle visat sig vara fullständiga bristfälliga som hade liten eller ingen skicklighet. Men bara nästa år visas de för att kunna kasta Avada Kedavra enkelt.

Crabbe wheeled round and screamed, ‘Avada Kedavra!’ again. Ron leapt out of sight to avoid the jet of green light. The wandless Malfoy cowered behind a three-legged wardrobe as Hermione charged towards them, hitting Goyle with a Stunning Spell as she came.

Malfoy visades också kunna hantera imperius förbannelsen tidigare det året som ingår i trioen av oförlåtliga förbannelser.

En annan anteckning är att avsikt är trolig krävs, som det är för Crucio och imperius.

And another memory darted through his mind, of the real Bellatrix Lestrange shrieking at him when he had first tried to use an Unforgivable Curse: ‘You need to mean them, Potter!’

Som vi såg i boken dödade Malfoy i slutändan inte Dumbledore för att han inte ville, trots att han pressades av de andra Death Eaters och att veta att sitt eget liv var på spel skulle han misslyckas.

‘We’ve got a problem, Snape,’ said the lumpy Amycus, whose eyes and wand were fixed alike upon Dumbledore, ‘the boy doesn’t seem able –’

TLDR; Malfoys mest sannolika förmåga att kasta en fungerande dödförbud i allmänhet. På scenen på tornet kan eller kanske Malfoys förbannelse inte fungerat på grund av hans extrema tvekan och uppenbar brist på vilja att döda Dumbledore.

    
svaret ges 14.06.2016 14:29
0

Draco var 16 år gammal, med utbildning på magiets finaste skola i historien, så han borde ha kunnat göra förbannelsen. Dumbledore ville dö, och försvagades från drycken och ringen, men han ville inte dö från Draco. Han behövde Snape för att döda honom dock, och Draco var mycket för rädd för, så han kunde ha, men ville inte.

    
svaret ges 29.01.2018 14:55
-2

Det här är inte riktigt ett enkelt svar och medan Himarms svar är bra, är det inte riktigt tillräckligt för svaret enligt min åsikt. Ja, vem som helst kan döda någon med döda förbannelsen, men det är också sant när det gäller vapen eller bilar. I grund och botten är svaret i sin enklaste form "Ja".

Men det är inte en enkel fråga. Det finns många faktorer. Till exempel:

391.133

Svar: Inte en chans.

391.133 Svar: Beror på hur lycklig han var. Förmodligen nej, kanske ja.

391.133

Svar: Absolut inte.

391.133

I princip är min punkt att det inte är så enkelt. Jag tror inte ens Voldemort kunde ha dödat Dumbledore med Avada Kedavra. Bevis? Han försökte inte ens i deras konfrontation. Ett argument kunde göras att han inte verkligen ville döda Dumbledore vid den tiden, men det argumentet skulle vara fel. Särskilt om du har läst böckerna istället för att se filmerna. Voldemort försökte mycket svårt att döda Dumbledore vid den tiden, men störde inte ens med dödsförbudet.

    
svaret ges 17.06.2016 15:32