Elektriska och ledningar i säkringslåda

0

Jag har en generell växel säkring låda 1 sidan är 140v och den andra är 100v. Vad kan orsaka att detta händer? Ive kollade det på panelen, men det gör bara det när stora apparater är på. Som ugnen mikrovågsugn, etc. Ledningarna ser bra ut i lådan.

    
uppsättning Nick Spyrz 11.03.2017 20:21

1 svar

2

Du har en nedbruten eller trasig neutral ledning. Det här är en nödsituation och du bör omedelbart stänga av huvudströmmen! Detta kan vara ett problem med företagsproblem som de skulle behöva fixa.

Nordamerikanska kraften är försedd med två "heta" ben 240V från varandra, och en neutral i mitten. Om neutralt misslyckas kommer den heta spänningen fortfarande att vara 240V. Emellertid kommer neutralen att vara obunden och kommer att "vandra runt", inte vara i mitten längre. Om belastningar är exakt lika på båda sidor kommer det att vara nära 120V. Men vanligtvis är belastningar ojämna, ofta ganska ojämlika, och det kommer att dra neutral från centrum. Detta kommer att spänna vissa apparater som ibland är farliga, och överspännings några apparater, som är ofta farliga!

Det finns en komplikation. Inuti din huvudpanel är neutrallagen bunden till ett jordsystem till en jordstång eller vattenrör i jorden. Under tiden har ditt grannskap en matningsfördelare ett par poler bort från timmehuset. Denna transformator förbinder också sin neutriska kran till en jordstång där ute på polen. Din neutrala ström försöker återvända via den här sökvägen. Det är en väldigt dålig väg, så när du laddar upp ditt system överbelastar du det. Du elektrifierar också ditt jordningssystem och jorden runt ditt hus! Självklart är detta en mycket dålig sak att göra.

Om problemet är uppenbart i din huvudpanel, ring nätverksföretaget och fråga dem om att åtgärda det snabbt. Det kan vara ett problem inuti huvudpanelen där den neutrala kabeln skärs på panelen. Men mer sannolikt är det ute i mätarhuset eller ledningarna faller till ditt hus, vilket gör det definitivt i kraftbolagets bailiwick. (de kan vara glada att fixa ett neutralt problem i din huvudpanel också, om du verkar som en DIY-typ; att bryta med neutralen är farlig om något är energiskt.)

    
svaret ges 11.03.2017 20:49