Vad är minsta INT praktiska för en Eldritch Knight

3

Om en Eldritch Knight fokuserar på stavaformer som inte har en attackrulle eller spara kasta blir INT (spellcasting stat) mindre kritisk. Men är det fortfarande ett minimum av INT som krävs för att stava stavar av en viss nivå? Hur låg av en INT kan en Eldritch Knight komma undan med?

    
uppsättning PurpleVermont 03.04.2015 01:24

3 svar

17

But is there still a minimum INT required to cast spells of a certain level?

Nej. Din spellcasting-förmåga används bara för att bestämma stavningsbesparing av DC och stavningsangreppsbonus.

How low of an INT can an Eldritch Knight get away with?

Det finns inget minimum, regler-som-skrivet. Även stavningar som feeblemind anger nu explicit att spellcasting är blockerad snarare än att förlita sig på låga prestationspoäng för att förhindra gjutning.

Regler-som-skrivet, du kan kasta stavar med en Int av 8 om du använder standardmatrisen. Din oändlighet när du gör det återspeglas bara i attackmodifieraren av -1 + färdighetsbonus och extremt låg stavning spara DC på 7 + din kompetensbonus.

Om du har rollresultat kan du tänkbart ha en Int på 3. En Wizard kan med en Int på 3 kan fortfarande kasta 9: e nivån. De skulle bara inte vara mycket potenta när det gäller attackrullar (+2 modifierare) eller spara DC (DC 10).

    
svaret ges 03.04.2015 01:41
4

En låg inteligens Eldritch Knight är inte bara möjlig men livsduglig. Det finns massor av stavar du kan använda som inte behöver stava DC eller attack rullar. även om du bara tittar på evocation och abjuration (oftast abjuration). Dessa stavar är Shield, Magic Missile, Skydd från gott och ont, Mörkhet, Sändning, Ta bort förbannelse, Larm, Arcane Lock, Dagslys, Brandskydd, Dispel Magic (till 4: e nivå), Counterspell (till 4: e nivå), etc och mycket mer utanför skolan. För att inte tala om det finns gott om användbara cantrips som inte har något DC-krav. Sann strejk, bladavdelning, ljus, mending , etc.

    
svaret ges 29.05.2015 10:51
1

Eftersom du inte lita på Int för något annat än Sparar och stavar Attack Rolls, om du undviker stavar med dem behöver du inte ha någon given int poäng. Fortsätt och ignorera det för bättre statistik för din byggnad.

    
svaret ges 03.04.2015 01:30