Leaving en pool täckt för en säsong och genom en annan vinter

4

Så under året har vi renoverat huset och lämnat poolen som omfattas av säsongen. När jag närmar sig vintern är jag nyfiken på att jag ska pumpa ut allt det nuvarande gröna vattnet kvar i poolen och ersätta det på normal vinterhöjd med färskt vatten, eller om jag bara kan lämna den till nästa år när vi återkommer -öppna poolen.

Min främsta oro är att det gröna obehandlade vattnet eventuellt permanent kommer att fläcka poolens liner. Det är en 10k + gallon pool och jag vill inte öppna den nästa säsong med en ful grön fläck fast vid den nivå som vattnet satt hela säsongen i år.

Är det en giltig rädsla? Eller kommer det att vara bra kvar under vinteren med det aktuella vattnet och öppnas nästa säsong utan problem?

    
uppsättning Chris W. 04.09.2014 22:58

1 svar

2

Det ska inte finnas någon permanent kosmetisk skada om du inte har något seriöst fel på din liner (i vilket fall skadan redan är klar).

Byta vatten är väldigt sällan lösningen för alger. I praktiken kan du bara lämna den till nästa säsong. Naturligtvis se till att det är vinterat - det vill säga om du befinner dig i en fryszon, se till att alla linjer, pumpar och filter är fria från vatten. och pumpa vattennivån ner igen.

Om det var jag skulle jag förmodligen också dumpa i en "vinteriserande" dos av KemTek 60% algaecid, och om du har någon metall i ditt vatten eller pool också en vinterdosering av fläckskydd.

Men det finns inget du kan göra för att ha klart vatten när du öppnar det på våren: Det måste startas, dammsugas, balanseras, etc.

    
svaret ges 07.09.2014 06:49