Vilka stora svårigheter ställs inför planeringen av en internationell resa? [stängd]

-1

För att hjälpa kunderna (resenärer) bättre, vill vi förstå problemen som bygger på de allmänna uppfattningarna och personliga erfarenheter när de reser utomlands.

    
uppsättning Visa Guide 08.06.2017 15:24

3 svar

1

Från mina internationella resor planerar jag alltid för saker som:

 • Behöver jag ett visum?
 • Vad är elspänningen i landet?
 • Vad är språket?
 • Vilka typer av mat ska jag förbereda mig för?
 • Vad är transporten som?
 • Är tillgång till internet tillräcklig (oavsett om det är via mobiltelefon eller wifi)
 • Kommer min mobiltelefon att fungera?
 • Vilken typ av pengar använder de? Valuta, kredit, debit etc. Också hur mycket dyrare / billigare är den här platsen jämfört med hem?
 • Vad är det för när jag besöker?
 • Var är närmaste ambassad?
 • Behöver jag vaccinering?
 • Vad är sanitet som där?
 • accepterar hotellet utlänningar? (Jag lärde mig detta på det svåra sättet när jag backade i Kina, många hotell accepterar inte utlänningar. Jag var tvungen att hitta ett vandrarhem som gjorde eller gå till ett stort hotell i kedjan.)
 • Det finns uppenbarligen massor av andra frågor och saker att tänka på. Jag tror att om jag var tvungen att välja en, skulle det vara vad som är mina steg om jag stöter på problem / problem / gå vilse / etc.

  Om du är en nybörjare resebyrå, kan det inte skada att ringa ett erfaret reseföretag och fråga dem vad de rekommenderar kunder.

      
  svaret ges 08.06.2017 15:47
  0

  De största svårigheterna (IMO) enligt vad jag ser här ...

 • Berätta om du behöver visum och vilken typ av visum du behöver.
 • Hur kan jag använda min telefon i utlandet (låsa upp telefonen, SIM-kortet ...)
 • Hur man bär pengar (kontant mot debit mot kredit)
 • Behöver jag lära mig lokalspråket.
 • I min personliga erfarenhet när du reser i Europa (från Nordamerika) är telefonen saken den största smärtan (men det är för det mesta för att jag är för lat utseende).

      
  svaret ges 08.06.2017 15:32
  0

  En resa är som ett pussel. Ju större och mer komplexa resan, det svåraste är att planera. Nyligen kom jag tillbaka från den mest komplexa resan som jag någonsin har tagit, en 80-dagars resa runt om i världen, med en internationell flygning på 80 h , 6 inhemska, båtar, tåg, bussar, etc.

  • Den största svårigheten är att göra bitarna passar ihop. Du behöver transport mellan flera punkter och tid däremellan till den faktiska upplevelsen av varje destination. Detta medför i sig risker eftersom det kan vara fördröjning och förändringar bortom din kontroll, så du måste noggrant vara konservativ även om rutingstabellerna säger att något är möjligt betyder det inte att det kommer att hända.
  • Den andra delen - som bara krävs för vissa resor - är att få visum. Varje land verkar ha en något annorlunda process och regler om detta. Den riskfyllda delen här är att ingen kommer att garantera att du ska erhålla viseringen, men i processen kan de be dig om bevis på boende och vidareresa. Hotell är vanligtvis reserverade på ett sätt som vistelsen kan avbrytas och du får ersättning men fullt återbetalningsbara flyg kostar mycket mer än ej återbetalningsbara.
  • Den tredje största utmaningen är att avgöra vad du ska ta och hur du ska packa det, samtidigt som du är säker på att du befinner dig inom de officiella gränserna som begränsar bagageutrymmet, personliga föremål, bagagetillbehör. Ersättningen kan variera betydligt, från en viss del till hälften, som jag nyligen upplevt. Du måste i princip förutse vad du behöver under resan och passa alla värdesaker och väsentliga saker inom vad du kan ta med dig ombord. Så om du måste ta en internationell flygning, men då en hemma och följa den med en båttur, måste du se till att allt vad dina väskor tillåts av alla tre transporter, i storlek och vikt.
  • En del av ovanstående punkt bestämmer vad som ska användas som bagage. En resväska är en klassiker men det finns många gånger när det blir besvärligt. Om du planerar att vandra för att gå mellan platser (inte som en dagstur där du kan lämna saker och komma tillbaka till dem) så borde du verkligen använda en tung ryggsäck, helst med avtagbar transport / dagpackning.
  • Tillgång till pengar kan vara ett problem beroende på var du går. Resenärer måste undersöka om deras bank- eller kreditkort förväntas fungera var de går. Det betyder att vara försiktig med tillgängliga nät (Cirrus, Plus, Maestro, etc) och om kort med chip krävs. Somethings kan endast betalas med kort, som helt automatiska bensinstationer, medan andra behöver kontanter. Det är alltid möjligt att förvärva den lokala valutan vid ankomsten men det betyder också att ha en som kommer att accepteras (vanligtvis USD och EUR är mest populära). Beräkning av hur mycket pengar som ska tas ut är också en utmaning, beroende på avgiftsstrukturen (med fast avgift borde du ta så mycket som behövs, med procentandel kan du dela och minska risken). Byte av pengar tillbaka i slutet av resan innebär nästan en förlust, bra uppskattning är kritisk.
  • Transport och tillgång till medicin kan vara ett allvarligt problem för dem med vissa hälsofrågor. De behöver få tillräcklig medicin för hela resan plus eventuell fördröjning och de reglerar hur vissa kan transporteras, till exempel kylning och användning av nålar. Du kan behöva få påfyllningar utomlands vilket innebär att du hittar lämpliga medicinska tjänster och går igenom språkbarriären för att få dem. Vissa läkemedel kan vara lagliga i ett land men inte i andra som kan orsaka problem.

  Det finns säkert många andra saker som måste hanteras när du planerar en resa men många av dem är relativt lätta med några Google-sökningar: Inträde (visa), elspänning och plug-typ, väder, valuta, språk, vaccination krav.

  Ärligt talat, medan en telefon är en bra säkerhetsartikel att ha. Om du har en som inte är utomlands kan du hyra en eller bara SIM-kortet om din låsa upp och det är problemet, men även om du hamnar utan en fungerande telefon. Det är inte mycket av ett problem. Internet når långt dessa dagar och du kan ringa samtal via Hangouts, Facebook och ett antal över online-tjänster. De som reser i affärer kan vara lite mer oroade över det här.

      
  svaret ges 08.06.2017 16:21