Man kan göra magi genom att skriva stavar på insidan av hans sinne

14

Jag försöker identifiera en fantasibeskrivning (kanske episk fantasi) som jag läste för flera år sedan, även om jag är säker på att det var ute förrän då. Det kan eller kanske inte vara i en serie, men det var en anständigt tjock inbunden bok som jag hittade i den vuxna sektionen i mitt lokala bibliotek. Boken var under medeltida tider (det fanns slott och en herres sol) och huvudpersonen kan utföra magi genom att stänga ögonen och koncentrera sig på att tömma sitt sinne, som en tavla, och sedan skriva ut stavningarna mentalt eller symboler. Jag tror att han lär sig att göra detta under boken.

Jag verkar vilja komma ihåg att en del av tomten är ett försök att försöka frigöra någon (en kvinna, kanske) från fiendens slott, men jag är inte helt säker på det. Jag kommer ihåg att karaktärerna rider hästar och kämpar med svärd och det fanns också bågskyttar någon gång: det är inte bara magi. Jag inser att detta är ganska vagt.

    
uppsättning BenjaminRH 18.04.2012 02:49

2 svar

19

Låter som en av Gordon Dicksons Dragon -serier. I den andra boken i serien, The Dragon Knight , lär huvudpersonen Jim lära sig sin magiska kraft av trollkarlen Carolinus. Det visar sig att man måste rensa sitt sinne, behandla huvudets insida som svarta tavlan, och "skriva" stavar på det i ett enkelt symboliskt pseudokod-liknande språk.

Till exempel är Jims mest använda stava ("bli till en drake")

391.133

Språket är inte ett sant objektorienterat magiskt språk (även om det fick mig att vilja ha det); Det är en kanal för sina tankar. Han skapar ofta nya och dumma objekt substantiv i flygningen, som när man tittar på magiska fällor från botten av fiendens torn:

391.133

(Effekterna är i överensstämmelse med stavningen, dock senare. Jim är uttråkad av en magisk fälla under honom - att ange "ovan" var ett misstag.)

Solen du nämnde är i Jims slott, som han tar från en ond riddare i den första boken, The Dragon och George . Kvinnan han räddar skulle troligen vara hans fru Angie, som han räddar från onda trollkarlar i ett mörkt torn i slutet av den boken. (Han är inte ännu en trollkarl vid den här tiden, men han är en drake för det mesta av den första boken - det är premissen.)

Närmare slutet av serien dumpade Dickson detta system och lät Jim gå vidare till den förmodade magi som används av hans mentor.

    
svaret ges 19.04.2012 16:27
7

I boken Trollkarl av Raymond E Feist kan Pug ställa en stava som normalt bara kastas från en rullning genom att se symbolerna i hans huvud. Pug och hans vän Thomas är barn i behållaren och Thomas är vald att vara en krigare och Pug är vald av trollkarlen Kulgan för att vara hans lärling. Pug slutar vara en eskort för prinsessan, och han räddar henne från några attackerande trollar genom att kasta stavningen som nämnts ovan vilket får dem att drunkna.

Det finns en bra chans att detta inte är boken, men detaljerna var så vaga, jag trodde att jag skulle ge det ett skott.

    
svaret ges 19.04.2012 07:04