Krossade Lucifer den 4: e väggen?

6

Vid episod 1 av Säsong 2 av Lucifer berättade han för detektiv som inte känns bra att vara tillbaka på set? Och nämnde lite film hon spelade in i serien. Hot tub sak. Vet han att de är i en tv-serie eller något?

    
uppsättning Hansen 19.10.2016 22:18

2 svar

9

Nej, men den linjen var sannolikt menat som ett skämt, det har en helt förklaring till universum.

Innan hon blev poliser, när hon fortfarande var ung var detektivet Tecker (karaktären) en tonårsskådespelerska. Hon var speciellt känd för att stirra i en lågbudgeterad teenfilm, som heter Hot Tub High School (jag antar att det är en Snabba Tider eller Sommarskola eller liknande film). Hennes anspråk på berömmelse förefaller topless i filmen.

Under det avsnitt du pratar om, undersökte Chloe och Lucifer ett mord som hände på en filmuppsättning, så hon var "tillbaka" efter flera år av att vara borta från den. Han var försiktigt ribbande henne över hennes tidigare verkande erfarenhet, för det är något hon är obekväma med och försöker i stor utsträckning att lägga sig bakom henne.

    
svaret ges 19.10.2016 22:25
8

Det här är en typ av skämt som kallas lampskärm som hänger länk eller lutar på den fjärde väggen. länk Det är tänkt som en blinkning, blinka nudge till publiken, utan att bryta den fjärde väggen och därigenom illusionen av verkligheten. Medan skämtet fungerar i universum, gäller det också av universum.

I källkatalogerna som showen är mycket löst baserad på vet Lucifer verkligen att han är i en bok. Men de här serierna arbetar också med begreppet multivers, där Lucifer är i ett universum som verkligt, och i det andra, det vill säga vår, som en komisk karaktär. Han pratar regelbundet med / i publiken.

Utställningen Lucifer har ännu inte antydt att han är en TV-karaktär. Han är inte Deadpool trots allt.

    
svaret ges 20.10.2016 02:22