Ska jag betala min hyrbilsföretag en fart- och vägtullbiljett i Kanada? [stängd]

3

Idag fick jag en faktura från ett stort, globalt känt biluthyrningsföretag. Det verkar som om jag har använt en vägtull expressvägen utan att betala och jag fick också en biljettkartong under min semester i Kanada. Jag vill inte diskutera etiken här, men är det någon nackdel om jag inte betalar räkningen? Skulle jag få problem när jag försöker hyra en bil med samma uthyrningsföretag?

    
uppsättning RoflcoptrException 10.11.2012 13:29

1 svar

10

Om du hyrde bilen med ett kreditkort har du skrivit något som säger att de kan ladda dessa saker till ditt kreditkort och det är inte bestridligt. Den enda snabbkamera biljetten jag någonsin fick var i en hyrbil (och de klarade på en hanteringsavgift för att starta.) Det tog några veckor att komma igenom, men det kom som en avgift på mitt kreditkort.

Om du hade kört din egen bil på 407 och sedan inte betalat avgiften, skulle det bli konsekvenser för bilen. (Vid en tidpunkt kunde du inte förnya dina skyltar om du hade enastående vägtullar mot den där plattan.) Förmodligen har bilarna betalat avgiften så att deras bil fortfarande kan fungera. Du är nu skyldig dem pengarna.

Jag är helt säker på att du har skrivit något som håller dig ansvarig för dessa avgifter. Eftersom du beskriver en faktura måste du ha hyrt bilen med kontanter eller checka. Vare sig att betala eller inte nu är inte annorlunda än om du hade beställt något och då inte betalat för det när det levererades. Landet som helhet är inte vana att genomdriva dessa typer av skulder, så du kommer nog inte att vara nabbed vid gränsen, men du kan vara säker på att hyresföretaget kommer att hålla reda på dig. Om de ger skulden till ett samlingsföretag är det möjligt att samlaren skulle tycka att det är värt att chocka dig på avstånd. De kan vara ganska otäcka.

För mig är det enkelt. Du undertecknade att du skulle betala sådana saker. Betala det. Om det är mycket pengar och du inte har råd med det just nu, kontakta dem och berätta för dem så och ordna att betala det med tiden. Men betala det. Och nästa gång stanna av vägtullarna (de är tydligt signerade) om det inte är din avsikt att betala vägtullen.

    
svaret ges 10.11.2012 15:54