Vad är en "hjälteplatta" och vad är syftet med filmskapande?

8

Medan man tittar på videon bakom kulisserna om några av de visuella effekterna i Black Swan , visar de hur några av spegelverkningarna görs och påpekar att en "hjälteplatta" användes tillsammans med grön skärm:

                             

Vad är exakt en hjälteplatta? Och vad är syftet med filmskapandet?

    
uppsättning Thunderforge 29.07.2016 20:36

2 svar

2

Det vet jag inte säkert, men här är min utbildade gissning. I denna featurette använder de ordet "hjälte" för att identifiera den "riktiga världen" Nina. Det finns 2 Nina i dessa skott. En är "hjälten" (filmens huvudperson, som publiken identifierar med och empati med) och då finns den onda reflekterande Nina (i ett skott som kallas "reflekterande element"). Det finns också skärmelementet. Sätt alla dessa tillsammans, och du får den slutliga komp comp (comp = kompositskott, vilket är ett skott som består av flera element).

    
svaret ges 29.07.2016 21:40
0

Jag tror att de andra två svaren är lite avstängda. I det här fallet använder effektlaget en term som vanligare används för rekvisita och kostymer: "Hero" (eller "hjälte prop" / "hjälte svärd" / "hjälte fordon" / "hjälte kostym" etc.) är mest visuellt detaljerad av en uppsättning liknande föremål tillverkade för filmen.

Tänk på Finns stormtrooperhjälm. Vid olika tillfällen måste karaktären utföra stunts, göra långa nätter på plats och ta bort hjälmen i närhet. Stuntmanen behöver flera billiga, välpudrade, under-detaljerade hjälmar. Huvudskådespelarens hjälm för normal fullkroppsskytte kräver komfort och hållbarhet, men mer detaljerad. För att klammen ska ta bort hjälmscenen, behöver han en hjälteprop, med arbetsljus, inredningsdetaljer, och något riktigt häft mot det.

I Svarta svanen -klippen märker du att plattan (skott avsedd för komposition med andra skott) kallas "hjälten" är alltid den som presenterar skådespelerskan mest framträdande, med de mest sedda synlig, minsta greenscreen och den mest försiktiga belysningen. I grund och botten är det skönhetsdelen av det slutliga skottet, belastat med att upprätta verkligheten för det vi ser, så att effekterna kan störa det.

    
svaret ges 29.07.2016 23:06