Är det möjligt för alla Triwizard-mästarna att vara från samma skola? [stängd]

-3

När alla vuxna argumenterar i sidokammaren efter att Harrys namn kom ut ur eldkroppen, föreslår Moody att någon confunded the Goblet för att tro att det fanns fyra skolor och lämnade Harrys namn som den enda kandidaten för den skolan:

“Because they hoodwinked a very powerful magical object!” said Moody. “It would have needed an exceptionally strong Confundus Charm to bamboozle that goblet into forgetting that only three schools compete in the tournament. ... I’m guessing they submitted Potter’s name under a fourth school, to make sure he was the only one in his category....”

Det här är faktiskt vad som hände bekräftas när Moody berättar detta till Harry på sitt kontor efter att Harry återvänder från kyrkogården:

“Who put your name in the Goblet of Fire, under the name of a different school? I did.

Harry övervägas i resten av boken (en av) Hogwarts-mästaren och anses inte vara champion för den namngivna fjärde skolan.

Det här tycks tyder på att en elev är skolans mästare som han närvarar, oavsett vilken skola han gick under.

Teoretiskt skulle eleverna kunna skicka in sina namn på olika skolor och bägaren väljer en elev med varje skolnamn, och vi kan sluta med alla tre eleverna från samma skola.

Till exempel kommer tre studenter från Hogwarts in i turneringen. Man skriver "Hogwarts", en skriver "Beauxbatons", och en skriver "Durmstrang". Goblet bestämmer att de bästa kandidaterna från Beauxbatons och Durmstrang faktiskt är Hogwarts-studenterna och de blir plockade. Eftersom alla tre eleverna är från Hogwarts, Durmstrang och Beauxbatons nu inte har några mästare, vinner Hogwarts automatiskt och de kan alla bara gå hem.

Skulle något sådant kunna hända? Om inte, varför inte?

Om ja, det verkar som ett riktigt enkelt sätt att få en riktad turnering.

    
uppsättning Alex 08.08.2018 21:27

3 svar

3

Uttalandena i din fråga verkar motsäga dig själv. För att svara på din grundläggande fråga:

Could something like this actually happen? If not, why not?

Sure. Självklart var det kan hända. Något kan hända om en tillräckligt kraftfull guide öppnar för att få det att hända. Vi vet redan för ett faktum att bägaren kan luras på att göra något som det inte borde ha kunnat göra. Det finns ingen anledning att misstänka att det inte kunde luras på att en person gick till tre olika skolor och plockade dem alla.

Men då säger du:

If yes, this seems like a really easy way to have a rigged tournament.

Men det uttalandet stöds inte alls av beviset. Faktum är att din egen citat motsätter sig den påståendet, som vi också får veta:

“It would have needed an exceptionally strong Confundus Charm to bamboozle that goblet into forgetting that only three schools compete in the tournament. (emphasis mine)

Det tog en mycket kraftfull trollkarl, och jag antar mycket planering och hjälp, för att på något sätt förvirra bägaren till att låta en fjärde skola komma in. Med tanke på det är allt vi vet om bägaren, kan vi bara dra slutsatsen att det skulle ta en lika "extremt stark" charm att göra vad du föreslår. Det betyder att du måste hitta någon både 1) kunna och 2) motiverad att rigga turneringen, med vetskap om att det omedelbart är uppenbart för de återstående skolorna att de har blivit otrogen ut ur cupen.

I Harry var det inte Voldemort som bryr sig om turneringen - han ville bara se till att Harry rörde Triwizard Cup. För en faktisk skola och / eller student att försöka göra detta till vinna , skulle turneringen legitimt nästan säkert leda till att vissa undersökningar och åtgärder vidtas efteråt.

    
svaret ges 10.08.2018 21:53
0

Brännbägaren är inte en lotteri

För att välja personen från varje skola som är mest lämpad för att representera dem, gör Brandkåren komplexa moraliska bedömningar, och det gör det inte på grundval av elevens handstil.

Med tanke på att bägaren kan upptäcka karaktären att skicka in studenter, finns det ingen anledning att tro att det inte kan upptäcka deras skolans anseende också. Försök att manipulera bägaren genom att skriva ner någon annans namn kommer sannolikt också att upptäckas under normala omständigheter.

(Observera att det inte förekommit några försiktighetsåtgärder för att förhindra att en äldre elev lämnar in en yngre elevs namn, trots att det är ett ganska uppenbart sätt att kringgå Dumbledores ålderslinje. Det var uppenbart att de inte trodde att sådana försiktighetsåtgärder var nödvändiga, även om de överväger möjligheten när Harry uppenbarligen gör det omöjliga.)

Bestämmelsen om att Harry måste tävla är misstänkt

När man beskriver inlämningsprocessen säger Dumbledore:

The placing of your name in the Goblet constitutes a binding, magical contract.

Denna formulering är lite oklar. Det kan rimligen anses att "När du lägger ditt namn i bägaren du är föremål för detta kontrakt" eller "När någon placerar ditt namn i bägaren du är omfattas av detta kontrakt ". Den exakta formuleringen gynnar den senare, men Dumbledore är inte en advokat som skriver legales och han förväntade sig inte att hans exakta ordalydelse skulle bli föremål för granskning.

Effekterna av att kunna komma in i andra människor i bindande magiska kontrakt utan deras kunskap eller samtycke är alltför skrämmande i större skala för att ta på allvar. Allt som krävs är en trollkarl med kraften att skapa ett föremål som eldkroppen som är skrupelflyt för att missbruka detta och varje person i världen kommer att bli föremål för magiska kontrakt som slaver dem till den här trollkarlen.

Om Harrys samtycke var skyldig att ingå i det magiska kontraktet, skulle han inte logiskt ha varit skyldig att konkurrera. Men den slutliga bestämningen lämnades i händerna på Barty Crouch (Sr.), som säger

"We must follow the rules, and the rules state clearly that those people whose names come out of the Goblet of Fire are bound to compete in the tournament. "

(Förresten säger Crouch inte något om magiska kontrakt. Han säger bara att reglerna inte tillåter det)

Men Crouch är under Imperius Curse kastad av sin son, vars hela mål är att tvinga Harry att tävla i turneringen. Hans beslutsamhet, som auktoritativ som alla tar det att vara vid tiden, kan inte tolkas som bevis för vad den regelbundna härskningen skulle vara under normala omständigheter.

    
svaret ges 09.08.2018 16:07
-2

Att följa upp andra svar: Om vi antar att Harrys namn faktiskt lämnades av Barty Crouch Jr [Polyjuiced in Karkarov, enligt en annan fråga] , är det rimligt att anta / döma det Den nödvändiga Confundus-charmen förmedlade följande information till Fire of Fire: (1) Det finns FOUR skolor som tävlar i Triwizard-turneringen; (2) Harry Potter är faktiskt medlem i den fjärde skolan; och (avgörande) (3) Den person som för närvarande sänder Harry Potters namn är också en medlem av den fjärde skolan [notera: sändaren kan inte hävda att vara Harry Potter, för då skulle det magiska kontraktet tvinga - försenaren - att tävla i turneringen] .

Ingen av detta uttryckligen stöds av kanon, men det är självklart, men möjligheten av detta stöds.

    
svaret ges 09.08.2018 19:35