Var kom Eladrin från?

5

Fiendish Codex I (s. 105 och framåt) beskriver kriget vid multivergens början mellan lagens krafter (alla gudar och deras tjänare) mot kaosens styrkor obyrith och deras tanar'ri horder). Sakerna är ganska tydliga, med Chaos drottning, fängelsen av Miska Wolf-Spider, Tanar'ri-upproret mot obyriten och deras efterföljande förstörelse / exil, efterföljande snabbstalemate följt av början av Blodkrig.

Men innan upprorna började drottning Morwel av eladrin började slå krig mot demonerna i ett försök att förstöra Chaosdrottens styrkor. Eladrinet, medan Good aligned, är också Chaotic. Men var kom de ifrån? Från vad jag förstår var konflikten mot lag och kaos. Och jag har läst någonstans (kan inte hitta det just nu) som så småningom var splittring mellan de goda och onda gudarna, som medan alla lagliga hade sina egna tankar om vilken laglighet det var. Så var kom eladrinet (och andra icke-onda kaotiska utomstående) från? Var de på något sätt splittrade från de goda himmelfartygen? Är de någon form av offshoot från en proto-Demon form? Eller är de något annat helt? Jag har provat Fiendish Codexes, Handboken för planerna , Bok med upphöjda handlingar och några andra, men inget svarar på den här frågan.

    
uppsättning Thomas Jacobs 10.03.2015 13:32

2 svar

8

Det finns inget kanoniskt svar på den här frågan

I ingen offentliggjord källa som berör eladrin, och det är verkligen inte så många, finns det ett kanoniskt svar före 4E (och 4e är bara höga älvor). Himlen har alltid fått mindre uppmärksamhet och detalj än fienden, av uppenbara skäl. Vi har faktiskt inte ett fast ursprung, eller till och med föreslagna ursprung, för någon av dem. Anteckningar om eladrin identifierar tanken att de kan vara elven andar, men avvisar det också som en ogrundad rykt - och inte på det vanliga sättet att blinka på läsaren och säga "men kanske ..."

Det här är vad vi vet

Eladrin härstammar från en tid som kallas Ålder före ålder FC1 . varelser av kaos och goda som allierade med obyriten som kallas drottningen av kaos i det forna kriget mot lagens krafter. När Miska Wolf-Spider blev förvisad av Law of Law 2E: RoSP, 3E: FC1 och kaosens krafter blev söndrade slog eladrinet ut på sina tidigare allierade och förstörde så obyriterna att de kunde inte kämpa tillbaka mot en liknande förräderi av tanar'ri.

Eladrin är ledd av Queen Morwel, som bor i Court of Stars (både en demiplan kopplad till Arborea samt metonym för eladrin "ledarskap" och adel). Hon har varit den enda eladrinledaren så länge som någon känner till BoED , trots att hennes samboer har förändrats under årtiondena.

Ruiner som finns i Mithardir (även känd som Pelion) samt möten med en mystisk och sällsynt ras av albinistiska "elvar" i och runt ruinerna föreslår att eladrin antingen var ursprungligen väldigt annorlunda än vad de nu är eller annars var föregås av varelser som använde stora och fruktansvärda krafter, och att den som rejste de nu förstörda byggnaderna troligen hade en hand i grunden för kosmos som känd 2E: GD . Visserligen talar talar om en tid när Mithardir var skogsplanterad och en ras av titaniska varelser, kanske förlorade gudar, styrde det nu döda lagret av planet MotP

.

Källlista

  • 2: a utgåvan
    Döda gudar (Planescape äventyr); Kaosplan (Planescape tillbehör); Planescape Campaign Setting Planescape Monstrous Compendium II; Rod of Seven Parts (D & D-äventyr); Krigare av himlen

  • 3: e utgåvan
    Bok av upphöjda gärningar; Fiendish Codex I: Hordes of the Abyss; Manuell av planen; Monster Manual; Planar Handbook

Inte en uttömmande lista, som huvudsakligen tillhandahålls för att bekräfta viktiga punkter eller för vidare läsning om ämnet av intresse.

    
svaret ges 22.03.2015 03:15
-4

"...In 2nd, 3rd and 3.5 edition, Eladrin are elf-like celestials from Arborea, also known as Olympus, the plane for the chaotic good. They revel in personal freedom and artistic expression. Most (at least the Bralani and Ghaele have the ability to cast off their humanoid form and adopt a more chaotic form (Whirlwind / Multi colored ball of energy). In 4th edition Eladrin are..."

Arborea: "..Arborea or more fully, the Olympian Glades of Arborea, is a chaotic good-aligned plane of existence. It is one of a number of alignment-based Outer Planes that form part of the standard Dungeons & Dragons (D&D) cosmology..."

"...The eladrins, powerful elf-like celestial creatures are the protectors of Arborea, the most common of which is the Ghaele. Lillends are also common on the plane. Many types of celestial and anarchic version of common animals, natural creatures suffused with tendencies of good or chaos, are found in Arborea..."

Från vad jag minns började konflikten mot Chaosdrottningen inte på Arborea, vilket ledde till att tro Eladrin som spelade en roll i den striden om lag och kaos, lämnade Arborea att göra just det. Sedan följer Tanar'ri Rebellion kostym, med mer Eladrin som spelar viktiga delar i den.

    
svaret ges 10.03.2015 15:15